Regulile jocului de baccarat

Baccarat, cunoscut și sub denumirea de Punto Banco, este unul dintre cele mai vechi și mai populare jocuri de cazino din toată lumea. Baccarat este în deosebi renumit printre jucătorii de tip high-rollers și printre cei de origine asiatică. În Macau, China, jocul de baccarat domină scena cazinourilor, bătând orice alt joc de masă în popularitate.

Regulile jocului de baccarat sunt destul de logice, însă au și o oarecare complexitate. Chiar dacă jocul pare serios și elegant, acesta este printre cele mai simplu de jucat, pentru a paria fiind nevoie doar să arunci o monedă și să vezi pe ce parte aterizează. Da, e atât de simplu!

Formatul jocului de baccarat

Există nu mai puțin de 3 formate principale ale jocului de baccarat

Big Table Baccarat: se joacă într-o zonă special amenajată în cazinouri, pentru ca participanții să fie complet separați de restul lumii. La cazinourile online, lucrurile se desfășoară în mediul virtual, așa că totul se transmite la fel pentru toată lumea dintr-un studio special amenajat. Jucătorii sunt de obicei foarte bine îmbrăcați, iar minimul de pariere acceptat la masă este de obicei destul de mare.

Masa normală de baccarat este ca și mărime la fel de mare ca și cea de Zaruri, însă poate avea în jurul ei până la 3 dealeri și 12 sau 14 jucători. Fiecare jucător, inclusiv cel care ia funcția de dealer, poate paria fie pe Jucător, fie pe Bancher, chiar dacă în mod normal se obișnuiește ca jucătorul care este și dealer să parieze pe Bancher.

Mâna se joacă în jurul mesei, la fel ca la poker sau alte jocuri, în sensul acelor de ceasornic. Dacă un jucător nu vrea să facă pe dealerul, acesta poate pasa pantoful cu cărți spre următorul jucător. Același jucător va rămâne în funcția de dealer cât timp mâna Bancherului iese câștigătoare. Persoana care dă cărțile va așeza două cărți, cu fața în jos, scoase din pantof, în fața jucătorului cu cel mai mare pariu. Alte două cărți sunt puse cu fața în jos în dreptul Bancherului.

La final, dealerul va anunța deznodământul mâinii. În funcție de totalul punctelor mâinilor pe care se pariază, dealerul poate cere persoanei care ocupă funcția de dealer la masă să mai împartă o a treia carte fie la Jucător, fie la Bancher. În final, dealerii vor plăti pariurile câștigătoare și le vor colecta de pe masă pe cele necâștigătoare. Jucătorul care dă cărțile nu are nicio răspundere din punct de vedere financiar, el ocupându-se doar cu întoarcerea cărților și nimic mai mult.

Mini Baccarat: funcționează după aceleași reguli ca și baccaratul normal. Diferența față de varianta originală este că, față de jocul la masa mare, mini baccarat se desfășoară mai rapid, dealerul întorcând imediat toate cărțile pentru un ritm de joc mai alert. Șansele de câștig rămân aceleași ca și la jocul mare, în cazul în care se joacă cu același număr de pachete de cărți. Mini baccarat se joacă de multe ori cu un pantof cu 6 pachete de cărți, fapt ce schimbă ușor șansele de joc. Jocul se regăsește în majoritatea cazinourilor, dar și pe internet.

Midi Baccarat: este la fel ca mini baccarat, doar că dimensiunea mesei este mai mare și jocul se joacă de obicei cu limite de pariere mai mari. Versiunea este populară atât în cazinouri, printre jucătorii de tip high-rollers, cât și pe portalurile cazinourilor online.

Cele 15 reguli de la baccarat

Acestea sunt cele mai de bază 15 reguli ale jocului de baccarat. Terminologia s-ar putea să fie o idee prea intricată pentru tine, însă dacă citești cu atenție, îți vei da seama cum stau lucrurile. Pentru a fi totul mai ușor, când vorbim de pariuri sau de mâini, vom folosi litere mari. Mai ales în cazul Jucătorului și a Bancherului, când vorbim de pariuri pe aceste două personaje sau de seturi de două sau trei cărți fiecare.

  1. De obicei se folosesc opt pachete de cărți de joc la baccarat, indiferent de varianta de joc aleasă.
  2. Cărților li se dau valori sub formă de puncte, după cum urmează: asul are valoarea 1, cărțile de la 2 la 9 au valorile determinate de numerele de pe ele, în timp ce cărțile cu fețe, valeți, dame, regi, precum și decarii au valoarea 0.
  3. Jocul începe în momentul în care toți jucători pariază fie pe Bancher, fie pe Jucător. Există și un pariu pe Egal. La unele mese există și pariuri de margine, pe Pereche de Jucător sau/și Pereche de Bancher. Există și o sumedenie de pariuri de margine noi, despre care vei putea citi pe site-ul nostru la secțiunile dedicate pariurilor
  4. După ce toate pariurile sunt puse, dealerul va oferi câte două cărți Jucătorului și respectiv Bancherului.
  5. Numărul maxim de puncte pe care fiecare mână a Jucătorului sau Bancherului o poate strânge este 9. Modul în care poți ajunge la acest total este prin adunarea valorilor celor două cărți individuale ale fiecărei mâini. Dacă suma depășește valoarea 9, atunci vei renunța la prima cifră. De exemplu, dacă oricare dintre cele două mâini primește un 9 și un 7, deci un total de 16 puncte, vei renunța la cifra 1, iar valoarea totală a mâinii este de 6 puncte.
  6. O a treia carte poate fi împărțită sau nu pentru Jucător sau Bancher, în funcție de anumite reguli prestabilite.
  7. Dacă Bancherul sau respectiv Jucătorul au 8 sau 9 puncte, aceste mâini sunt denumite mâini naturale. Dacă există cel puțin o mână naturală, atunci atât amândouă mâinile stau.
  8. Altfel, dacă Jucătorul are un total de 5 sau mai puțin, atunci acesta va primi o a treia carte. Cu 6 sau 7 puncte în mână, Jucătorul va sta.
  9. Dacă Jucătorul stă cu o mână de 6 sau 7 puncte, atunci Bancherul va cere o a treia carte dacă are un total de puncte de 5 sau mai puțin. În caz contrar, cu 6 sau 7 puncte, mâna Bancherului va sta.
  10. Dacă jucătorul trage o a treia carte, atunci Bancherul se poate folosi de avantajul său pozițional pentru a decide dacă vrea sau nu să tragă o a treia carte, în funcție de ce carte a tras Jucătorul în plus față de cele două primite inițial.
  11. Scorurile mâinilor Jucătorului și Bancherului sunt comparate. Câștigător este cel cu mâna cea mai valoroasă. Dacă cele două mâini sunt egale, atunci pariul câștigător este cel pe Egal.
  12. Pariul pe Egal este câștigător dacă cele două mâini ale Bancherului și Jucătorului sunt egale. În acest caz, toate celelalte pariuri sunt necâștigătoare.
  13. Pariul pe Pereche de Jucător câștigă dacă primele două cărți din mâna Jucătorului au aceiași valoare.
  14. Pariul pe Pereche de Bancher câștigă dacă cele două cărți primite inițial de către Bancher au aceiași valoare nominală.
  15. Iată cum să joci fiecare pariu în parte: pe Jucător, dacă pariezi și câștigi vei primi dublul banilor pariați; pe Bancher, dacă pariezi și câștigi vei primi dublul banilor minus un procent de 5% comision reținut de cazino; pe Egal, dacă pariezi și câștigi, vei primi de 8 ori banii pariați; pe Perechi, dacă pariezi și câștigi vei primi 10:1 din banii pe care i-ai pus în joc.

Motivul pentru care Bancherul este mai prost plătit decât Jucătorul este pentru că Bancherul are un avantaj pozițional, pentru acesta existând mai multă informație pentru a se putea pune un pariu mai bun și pentru atunci când vine șansa de a trage o a treia carte. Mai sunt câteva reguli despre care trebuie să știi referitoare la procedurile de împărțire a cărților. Dacă ești începător, poți trece peste aceste reguli deocamdată.

Reguli referitoare la împărțirea cărților

La începutul fiecărui pantof de cărți, dealerul va întoarce o carte cu fața în sus. Această carte va determina câte cărți va trebui să ardă dealerul, în funcție de valoarea baccarat, în afară de un decar sau o carte cu față, care ar însemna că acesta trebuie să ardă 10 cărți de joc.

Cut card sau cartea de tăiere va fi plasată la 16 cărți înainte de finalul pantofului de cărți. Atunci când cartea de tăiere apare, dealerul va finaliza mâna aflată în joc, după care va mai juca o mână, iar mai apoi va începe un nou pantof de joc. Dacă se întâmplă să apară cartea de tăiere în loc de prima carte, dealerul va finaliza acea mână, după care va începe un nou pantof de cărți.

Pentru a anima și a grăbi ritmul de joc, dealerul va ține numărătoarea comisioanelor pe care fiecare jucător care a pariat și câștigat pe pariul pe Bancher le aare de plătit, folosind un marker laminat. Dealerul va colecta toate comisioanele pe care jucătorii le datorează spre cazino la final de pantof de cărți de joc.

10 formate și reguli importante ale jocului de baccarat

Reguli pentru Bancher: Găsești informații legate de pariurile pe Bancher, mâna acestuia, șanse și plăți.

Reguli pentru Jucător: Vei putea citi reguli și date legate de pariurile pe Jucător, mâna sa, șansele de câștig și plăți de pariuri.

Reguli pentru Egal: Totul despre pariul pe egal, cum se face plata, cum se pariază și ce șanse și plăți există în cazul unui pariu câștigător.

Baccarat cu trei cărți: Ce se întâmplă atunci când se adaugă o a treia carte la mâinile de baccarat ale Jucătorului sau Bancherului.

Baccarat 2 la 1: O formă de baccarat populară în Australia, dar și în alte părți ale globului, mai ales datorită sumelor mici pe care jucătorii le pot paria.

Baccarat 7 Up: Prima carte a Jucătorului este de fiecare dată un 7, așa că întreg jocul este mult mai palpitant, ușor mai previzibil și foarte distractiv.

Baccarat Gold: O variantă de baccarat simplă, cu reguli foarte de bază, în care avantajele Jucătorului și Bancherului sunt cât mai aproape posibil.

Baccarat Power 98: O variantă de baccarat iubită de singaporezi. La aceasta, jocul se desfășoară normal, însă este introdus în plus un zar care determină câștigurile finale în cazul unor pariuri anume.

Baccarat Double Fortune: Credeai că baccarat-ul cu 8 pachete de cărți este nimic altceva decât noroc? Ce zici de o variantă cu 16 pachete de joc?

Baccarat Dragon Tiger: Dragonul și Tigrul iau locul Bancherului și Jucătorului. Două cărți sunt împărțite la fiecare. Cea mai bună mână câștigă totul!