Ponturi pentru jocul de baccarat

Nu trebuie să fii cel mai bogat om de pe strada ta pentru a juca baccarat. Acela este doar un mit, impus mai mult de filmele cu James Bond de la Hollywood, decât de realitatea din cazinourile online sau offline. Nu trebuie în niciun caz să porți costum de gală sau o rochie de seară pentru a juca, ci mai degrabă haine cât mai confortabile. Baccaratul s-a lepădat de strictețea de a fi jucat doar la mesele de high-rollers, acolo unde pariurile se dau pe mii sau zeci de mii de euro la o mână. A ajuns în cazinourile mici, normale, fapt ce bucură de ani buni jucătorii din toată lumea.

Poți uita deci de tipii bogați care joacă baccarat doar pentru că nu au ce face cu banii. Baccaratul este un joc pentru toată lumea, iar minibaccaratul în special atrage jucătorii care poate până acum se identificau doar cu blackjack, ruletă sau poker. Chiar și așa însă, trebuie să învățăm cum să pronunțăm numele jocului înainte de toate. Dacă nu poți face asta corect, vei fi marginalizat. Deci, numele jocului nu se pronunță “back-a-rat”, așa cum ai crede la prima vedere, ci “bah-cah-rah”, t-ul de la final fiind mut.

Cele mai bune ponturi pentru baccarat

Acum că ne-am familiarizat cu baza jocului, că știm regulile și variantele de joc, că am dat o tură pe la jocul online de pe acest site și că am citit despre strategiile de joc, suntem pregătiți să intrăm în problemă. Din nou, dacă vrei să pronunți numele jocului ca în primul exemplu, nu ca în cel corect, adică al doilea, nu ai ce căuta în niciun cazino. Poți eventual să joci baccarat în spatele blocului, însă nu te aștepta la nimic mai mult decât atât.

Fără să o mai lungim, iată care sunt cele mai bune 8 ponturi pe care le-am putut găsi pentru cum să joci acest joc fascinant. Șapte dintre ele sunt pozitive, adică te vor ajuta să îți îmbunătățești jocul. Al optulea este mai mult o avertizare, pentru că va trebui să eviți pe cât posibil ceva atunci când joci baccarat. Să începem cu această avertizare, după care vom continua cu restul listei noastre.

Pontul 1: Niciodată, niciodată, NICIODATĂ nu paria pe Egal

Baccarat este un joc care își bucură jucătorii din mai multe motive. Cel mai important poate este acela legat de avantajul nativ mic al casei asupra jucătorilor. Cele trei pariuri posibile la baccarat sunt pe mâna Bancherului, pe cea a Jucătorului și respectiv pe Egal. La pariul pe Bancher, avantajul casei este de 1,06 procente. Jucătorul vine cu un avantaj pentru cazino de 1,25 la sută. În final, la pariul pe Egal vei avea o șansă mult mai mare de pierdere. Ești așteptat să pierzi câte 1,06 unități la fiecare 100 de unități de pariere pe care le mizezi pe Bancher, respectiv 1,24 de unități la fiecare 100 de unități puse pe Jucător.

Da, în cazul Bancherului și Jucătorului, șansele tale ca jucător sunt grozave, având în vedere cum stau lucrurile la alte jocuri de cazino. În cazul pariului putred, nefast și total neindicat, cel pe Egal, lucrurile stau exact invers. Acest pariu vine cu o șansă a casei de nu mai puțin de 14,4 la sută. Asta înseamnă, la un calcul sumar, că vei pierde 14,4 unități de pariere pentru fiecare 100 de unități mizate la masa de joc. Acest pariu este așadar o pierdere de timp și fonduri. Nu trebuie să îl joci decât dacă te distrezi cu prietenii în spatele blocului și dacă pronunți baccarat “back-a-rat”.

Pontul 2: Pariul pe Bancher este fără doar și poate cel mai bun

Iată-te ajung la prima ta masă de baccarat live de pe internet. Ești pregătit, ai lângă tine o băutură răcoritoare, ești relaxat și ești gata să pui primul tău pariu. Acesta ar trebui să fie mereu pe Bancher. Fără doar și poate. Nu mai pune nicio întrebare, pur și simplu fă acest lucru. Bine, poți să și întrebi de ce. Pariul pe Bancher câștigă miza de puțin peste 50% din timp. Da, cel mai probabil pariu câștigător la baccarat este cel pe Bancher, de fiecare dată. Nu va ieși doar acesta, normal, însă din punct de vedere statistic, dacă pariezi pe Bancher ai șanse mult mai mari de izbândă.

Pentru a nu oferi jucătorilor care pariază pe Bancher un avantaj prea mare, se percepe un comision de 5 procente atunci când pariezi și câștigi miza la pariul făcut pe mâna Bancherului. Chiar și așa însă, ai mult mai multe șanse să câștigi, iar acel comision nu îți va afecta prea mult câștigurile sau pierderile pe termen lung. Deci da, pariază cel mai mult pe Bancher, iar dacă ai norocul să prinzi o serie câștigătoare, vei vedea cum banii din contul tău pur și simplu se multiplică văzând cu ochii.

Pontul 3: Pariază doar pe Bancher până când pierde

Pe cât de bun este pariul pe Bancher, cu atât trebuie să ne amintim mereu că baccaratul este un joc pur dezvoltat pe bază de noroc. Sau de șansă, cum îi spun jucătorii profesioniști. Cel mai bun mod de a juca acest joc este să capitalizezi pe cât de mult posibil seriile câștigătoare, iar una dintre aceste serii, care are și o șansă ceva mai mare să apară, este cea a pariului câștigător pe mâna Bancherului. Dacă vezi că Bancherul se descurcă mai mult decât bine și câștigă mână după mână, continuă să pariezi pe acesta.

Ține minte totuși că, chiar dacă o serie a apărut și este în plină desfășurare, aceasta se poate încheia într-o clipită. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să fii prea agresiv cu pariurile pe care le faci. Ține-te în frâu. Nu exagera cu niciun pariu, indiferent de câte mâini ai câștigat înainte. Ține cont doar de mâna pe care o joci, joacă pe cât de tehnic poți și, ideal, lasă emoțiile și inima acasă. Chiar dacă baccaratul este un joc de șansă, dacă îl abordezi din punct de vedere logic, șansele tale de a învinge avantajul casei cresc considerabil.

Pontul 4: Sari o mână când Bancherul pierde

Într-un final, vei ajunge și în situația în care pariul pe Bancher pierde. Jucătorul câștigă, ești demoralizat și nicio strategie de pariere pentru baccarat pe care ai învățat-o nu mai funcționează. Tot ce ai de făcut acum este să îți păstrezi calmul și să sari o mână. Pur și simplu, după ce pierzi mâna în cauză și seria câștigătoare ia sfârșit, stai o mână. Ai tot dreptul să o faci. Așteaptă să vezi ce se întâmplă începând de la următoarea mână.

Dacă Bancherul câștigă, reîncepe pariul cu cel pe mâna Bancherului. Dacă Jucătorul câștigă, pariază pe Jucător. Ține minte că, dacă pariul câștigător la acest punct este cel pe Egal, nici Jucătorul și nici Bancherul nu pierd nimic. În acest caz, reia jocul după a doua mână jucată.

Pontul 5: Minibaccaratul poate fi “maxipericulos”

Varianta tradițională de baccarat, adică cea pentru high rollers, acolo unde jucătorii sunt cei care decartează fiecare carte, este un joc de timp. Totul se întâmplă lent. Poți juca până la 40 de mâini pe oră. Dar există și o variantă a jocului care este mai puțin prietenoasă cu timpul și cu șansele tale. Această variantă este minibaccarat. Există două diferențe majore între baccaratul tradițional și minibaccarat. Prima și cea mai evidentă este aceea că dealerul este cel care conduce jocul, nu jucătorii de la masă. A doua este faptul că jocul se desfășoară rapid. Mult prea rapid. Vorbim de 150-200 de mâini pe oră! Da, foarte rapid.

Da, limitele de masă la minibaccarat sunt mai mici decât cele de la punto banco, însă să joci 200 de decizii pe oră, chiar și cu avantaje ale casei de 1,06 sau 1,24 va fi dezastruos pentru orice jucător. Dacă vrei să joci minibaccarat atunci ar trebui să folosești un sistem bazat doar pe Bancher. Joci pe Bancher până pierde. Atunci aștepți până ce Jucătorul pierde și începi să pariezi din nou pe Bancher. Asta va reduce la jumătate numărul de decizii pe care trebuie să le iei, cel puțin în teorie. Fapt ce va reduce, tot în mod teoretic, numărul de mâini pe care urmează să le pierzi.

Pontul 6: Pariurile pe Egal nu contează

Stilul de joc pe care îl recomandă jucătorii profesioniști este acesta: pariul de egal nu contează, nu există, nu are nicio treabă cu realitatea. Aceste pariuri sunt pur și simplu o pauză de la acțiunea în sine. Dacă secvența este de exemplu Bancher, Bancher, Egal, vei trata acest al treilea deznodământ ca și când nu ar fi avut loc niciodată. Vei continua deci să pariezi pe Bancher și nu te vei lăsa influențat nicio secundă de mâna care s-a terminat în remiză.

Pontul 7: Joacă pariul pe Jucător până pierzi

Acest pont este unul pe care îl vei păstra pentru tine. Când Jucătorul pierde în fața Bancherului nu vei mai sări o mână. Vei trece imediat la a paria pe mâna Bancherului. Da, când Bancherul câștigă, începi să pariezi imediat pe el. Dacă Bancherul pierde imediat, urmărește Pontul cu numărul 4. Mereu fii cu ochii în patru după seriile câștigătoare pe Bancher.

Pontul 8: Managementul fondurilor tale este esențial la baccarat

Jocul de baccarat nu este altceva decât un joc de aruncare al monezii. Acest lucru îl face un joc de egalitate. Totuși, chiar și când învârți o monedă, poți avea în față serii bune sau extrem de proaste. Când sunt bune, sunt bune. Când sunt groaznice, sunt groaznice. Dacă pariezi, să zicem, 10 unități per decizie, ai la dispoziție 200 de unități pentru sesiunea aflată în joc și pierzi, e momentul să iei o pauză. Prin “pauză”, se înțelege părăsirea sălii de joc, a calculatorului și ieșirea în natură. Privitul de oameni. Un somn bun. Orice altceva în afară de jocul în sine.

Fă o pauză adevărată înainte de a te reapuca de joc. Dacă ai câștigat o sumă decentă și nu vrei să pleci de la masă, deși vrei să pleci de la masă ca un învingător, cel mai bine este să împarți soldul curent în două și să folosești o jumătate pentru a continua să joci. Dacă pierzi acea jumătate din bani, tot mai ai o jumătate cu care să te mândrești la final de joc, când chiar trebuie să iei o pauză. Pauzele sunt importante la baccarat. Nu uita că joci un joc antrenant și pentru divertisment, iar dacă ești la o masă cu oameni sociabili, poți să îți faci chiar și câțiva prieteni.