Variantele jocului de baccarat

Jocul de baccarat este destul de simplu. În fapt, baccaratul este văzut ca cel mai ușor de învățat și parcurs joc de noroc din lume. Tocmai din acest lucru probabil, jucătorii s-au apucat să creeze variante diferite de joc. Există fel de fel de jocuri de baccarat, care mai de care mai ciudate, mai interesante sau mai antrenante. Totodată, există forme de baccarat simple, cât mai ușor de înțeles și de jucat, pentru cei mai începători dintre jucători. Acestea sunt cele mai cunoscute și apreciate cinci variante ale jocului.

Una dintre regulile care nu se schimbă la baccarat, indiferent de varianta de joc pe care ai alege-o, este cea legată de obiectivul jocului. Cei mai mulți jucători cred că scopul este să bați dealerul, așa cum este la blackjack, însă aceștia fac o mare confuzie. Nici la blackjack, nici la baccarat scopul nu este acela de a învinge casa. Scopul baccaratului este să pariezi pe mâna care se apropie cel mai mult de valoarea 9 a celor două cărți. Pentru toate variantele, culoarea cărților rămâne irelevantă.

Cele mai cunoscute variante de baccarat

Așii sunt cărți cu valoarea de un punct, în timp ce decarii și cărțile cu fețe valorează zero puncte. În momentul în care o mână trece de valoarea nominală 9, deci este 12, 14 sau 15, de exemplu, atunci prima cifră a numărului este îndepărtată, deci mâinile vor avea valorile 2, 4 sau 5. Există nenumărate alte reguli după care se mulează jocul de baccarat în funcție de varianta pe care o alegi. La minibaccarat, de exemplu, jocul se poate desfășura doar cu un număr restrâns de jucători, cu un număr de cărți mai mic și deci cu o viteză mai mare de joc. Vei descoperi pe parcurs toate aceste particularități.

Baccarat American/European

Există două diferențe mari și importante între baccaratul european și cel american. Prima, la baccaratul european mână Jucătorului vine cu opțiunea de a sta sau de a cere carte dacă valoarea inițială totală a mâinii este de până la 5 puncte. A doua, chiar dacă Bancherul și mâna lui se supun de obicei regulilor baccaratului american, acesta are opțiunea de a cere o a treia carte sau nu.

Mai mult, cazinoul va lua un procentaj din pariul câștigat pe mâna Bancherului. Dacă Bancherul pune 10.000 de dolari jos și doi jucători pun câte 5.000 de dolari fiecare pe masă, ceilalți jucători nu pot paria mai departe pe acea mână. Dacă un jucător vrea să plătească pariul Bancherului, acesta poate spune “Banco” și mai apoi restul jucătorilor nu pot paria până la final de mână.

Baccarat American →

Baccarat Banque

Baccarat Banque este diferit față de versiunile celelalte ale baccaratului. Diferența principală constă în faptul că mâna Bancherului este contramandată nu de una, ci de două mâini ale Jucătorului. Cazinourile online care oferă baccarat de tip banque în oferta lor vor împrumuta de obicei banca la un sindicat, care va primi 50% din câștigurile lunare și va absorbi eventualele pierderi. Bancherul, angajat de cazino, poate sta sau cere carte, după cum crede că e mai bine să facă în funcție de miza dată. Un jucător oarecare poate paria pe oricare dintre cele două mâini ale Jucătorului, însă niciodată pe mâna Bancherului.

Baccarat Banque →

Baccarat Chemin de Fer

Diferența de bază între baccaratul de tip Chemin de Fer și cel American este că jucătorii pariază unul împotriva celuilalt, în timp ce casa nu face altceva decât să colecteze o taxă de fiecare dată când un jucător câștigă miza, fără să riște deci nimic în joc. Mâinile se decartează câte două deodată, prima dată pentru Jucător, după care pentru Bancher. Un jucător trebuie să țină mereu locul Bancherului, iar fiecare jucător de la masă va ajunge să joace rolul acestuia. Atât Jucătorul, cât și Bancherul pot cere să se decarteze o a treia carte indiferent de totalul de puncte din mâna inițială pe care o primesc.

Baccarat Chemin de Fer→

Baccarat Punto Banco

În cazul variantei de joc Punto Banco se disting două subvariante tipice, una care se joacă la o masă mică, respectiv una care se joacă la una mare. La masa mare se pot aduna până la 14 jucători deodată. Cărțile se amestecă de către dealer, fiind mai apoi împărțite de către jucătorii în sine, care fac asta pe rând, în sensul acelor ceasornicului. Totuși, în majoritatea cazurilor variantelor online de Punto Banco, vei juca jocul la o masă mică, unde toate aspectele legate de desfășurarea jocului, cum ar fi amestecarea și împărțirea cărților, vor fi duse la bun sfârșit de către cazinoul în sine. Tot ce îți rămâne ție de făcut ca și jucător este să pariezi și să speri că vei câștiga cât mai multe mâini.

Baccarat Punto Banco →

Minibaccarat

Această versiune a jocului este ideală pentru jucătorii care sunt entuziasmați de ideea de a juca baccarat, însă mai mult de plăcere, sau dacă nu, pe bani cât mai puțini. Mesele dedicate minibaccaratului sunt astfel cunoscute pentru limitele mici de pariere. De fapt, minibaccarat se joacă pe o suprafață de masă cât cea de la blackjack, cu până la șapte jucători deodată. De toată desfășurarea jocului se ocupă un singur dealer, nu doi sau trei cum se întâmplă la alte versiuni ale jocului. În rest, regulile pe care trebuie să le respecți sunt cam aceleași cu cele de la varianta originală a jocului.

Minibaccarat →