Regulile pentru Bancher, Jucător și Egal la jocul de baccarat

Fie că pariezi pe Jucător, pe Bancher sau pe Egal, trebuie să te familiarizezi mai întâi cu aceste reguli ale jocului. Cum să pariezi, când e bine să pui pariu pe una dintre mâini sau pe egal, de ce e bine să faci pariuri de margine și când să le faci, toate aceste informații le găsești mai jos. Citește, notează ceea ce ți se pare important și joacă!

Jocul de baccarat se desfășoară după câteva reguli simple, iar ca deznodământ, se poate termina fie cu Bancherul, fie cu Jucătorul ieșind victorioși. A treia posibilitate, ce-i drept mai puțin întâlnită, este aceea de încheiere a mâinii în Egal. Mai jos îți prezentăm în detaliu totul despre fiecare scenariu posibil, astfel că vei putea lua din start decizia corectă despre pariul pe care să îl faci, de ce ar putea fi mai avantajos pentru tine și cum să acționezi când lucrurile merg altfel decât ți-ai propus.

Reguli pentru pariul pe Bancher

De obicei, fiecare pariu pe Bancher câștigător vine cu un comision de 5 procente, din câștig, pe care cazinoul îl va opri în casă. Unele cazinouri obișnuiau să taxeze aceste câștiguri cu doar 3 sau 4%, însă acum toate iau 5 procente, nici mai mult, nici mai puțin. Pentru o scurtă perioadă de timp, în anul 1989, cazinoul Sahara nu a pretins comision pe acest pariu. Cazinoul Betfair online oferă un comision de doar 2,75% pentru membrii Zero Lounge, un program de loialitate.

Iată care sunt valorile așteptate ale pariului pe Bancher în funcție de numărul de pachete folosite în joc și de comisionul perceput:

La un comision de 5% valoarea pariului scade cu -1.012% la jocul cu un pachet de cărți, -1.056% la jocul cu 6 pachete și -1.058% la cel cu 8 pachete de cărți de joc.

La un comision de 4% perceput de cazino, valoarea pariului scade cu -0.552% la jocul cu un pachet de cărți, -0.597% la jocul cu 6 pachete și -0.599% la cel cu 8 pachete de cărți de joc.

La un comision de 3% perceput, valoarea pariului scade cu -0.092% la jocul cu un pachet de cărți, -0.139% la jocul cu 6 pachete și -0.141% la cel cu 8 pachete de cărți de joc.

În cazul unui comision de 2,75% perceput de operator, valoarea pariului crește cu 0.022% la jocul cu un pachet de cărți, dar scade cu -0.024% la jocul cu 6 pachete și -0.026% la cel cu 8 pachete de cărți de joc.

În cazul unui comision de 0%, valoarea pariului crește cu 1.286% la jocul cu un pachet de cărți, 1.237% la jocul cu 6 pachete și 1.235% la cel cu 8 pachete de cărți de joc.

Reguli pentru pariul pe Jucător

În cazul pariului pe Jucător, lucrurile se desfășoară foarte simplu. Pariul plătește 1:1 pentru un pariu pe Jucător câștigător. Astfel, dacă pariezi pe Jucător 10 dolari, iar acesta are o mână cu o valoare mai mare decât cea a Bancherului, vei primi 20 de dolari câștig, 10 dolari pariați plus 10 dolari plata pariului făcut. În același timp, pariul pe Jucător câștigător nu este taxat cu un comision, astfel că dacă reușești să câștigi acest pariu, vei primi toți banii, nu fără 5% din câștiguri așa cum este cazul la pariul pe Bancher.

Având în vedere avantajul casei, care este de 1.04% la acest pariu, de obicei pariul pe Jucător este recomandat de-abia după ce ai deprins toate regulile de bază ale jocului, acesta fiind mai greu de calculat și de nimerit decât cel pe Bancher, care iese câștigător de mai multe ori din punct de vedere statistic. Pentru a paria corect pe Jucător, trebuie să te asiguri că ai la dispoziție fonduri de pariere suficiente pentru a recupera orice pierderi, dacă acestea s-ar ivi într-o sesiune proastă de pariuri.

Reguli pentru pariul pe Egal

Pariul pe Egal câștigător plătește de obicei de 8 sau de 9 ori valoarea pariată de jucător. Această formă de plată îl face, cum este și normal, un pariu foarte atractiv. Mulți jucători pariază o sumă fixă de bani doar pe acest pariu, formată din pariuri mai mici individuale, cu speranța că vor ateriza, măcar o dată în decursul a 10 mâini, de exemplu, pe un egal. Există cazinouri care plătesc și 9:1 pentru pariul pe Egal care iese câștigător, cum ar fi Binion’s Horseshoe din Las Vegas, printre multe altele, dar și cazinouri online.

Iată care este avantajul casei în cazul pariului pe Egal care plătește 8:1, în funcție de numărul de pachete de cărți de joc folosite în joc: 8 pachete6 pachete,4,931%; 1 pachet, 6,385%. Unele cazinouri, cum este Dimes Internet, plătesc până la 9,4:1 pentru un pariu pe Egal câștigător. Presupunând că se folosesc 8 pachete de cărți în acest caz, avantajul casei este de 0,79% la acest pariu.

Indiferent de pariul pe care alegi să îl pui, fie el pe Bancher, Jucător sau pe Egal, este extrem de important să iei decizia corectă bazându-te pe datele pe care le ai la îndemână, adică fond de pariere rămas, istoricul ultimelor mâini, avantajul casei pentru fiecare tip de pariu în parte și acțiunile celorlalți jucători de la masă. Doar combinând toate aceste date vei putea veni cu o decizie înțeleaptă și care să te scoată câștigător de cât mai multe ori posibil.