Totul despre Double Fortune Baccarat, versiunea de joc cu două șanse

Varianta de baccarat care efectiv îți dublează șansele de câștig. Îi spune Double Fortune, sau baccarat cu dublă șansă. Se joacă la fel, însă de două ori mai tare, pentru că în joc sunt folosite nu unul, ci doi pantofi de cărți de joc. Pariurile de margine sunt grozave, iar ca regulă generală, varianta este una dedicată jucătorilor medii spre avansați.

Atunci când joci baccarat, ce e mai bun decât o porție de noroc și de avere sănătoasă? Răspunsul este, evident, două porții de noroc și avere sănătoase. Iată deci o variantă a jocului de baccarat la care jocul se desfășoară cu doi pantofi de cărți de joc deodată, denumită Double Fortune Baccarat. Versiunea se presupune că a fost introdusă pentru prima dată la mesele de la Wynn Casino din Las Vegas, în anul 2017. Varianta îți permite să joci de două ori mai repede decât la cea normală, oferind posibilitatea de a paria în mai multe feluri grație celor doi pantofi cu cărți de joc.

Regulile baccaratului cu dublă șansă

Double Fortune Baccarat, sau pe românește baccarat cu dublă șansă sau cu doi pantofi se joacă exact după regulile jocului de baccarat standard, însă cu doi pantofi de cărți de joc deodată. Un pantof conține opt pachete de cărți cu spatele roșu, în timp ce al doilea conține opt pachete de cărți de joc colorate cu albastru pe spate. Participanții la acest joc pot paria fie pe mâna Bancherului, fie pe cea a Jucătorului, pentru pantoful roșu, pentru cel albastru, sau pentru ambele în același timp.

Atunci când, din postura de jucător, decizi să pariezi pe amândoi pantofii de cărți, nu trebuie să ieși câștigător la amândouă pariurile pentru a și fi premiat. Pariurile sunt independent puse unul față de celălalt, așa că și plata se face tot în mod separat. Este perfect normal și des întâlnit ca jucătorii să câștige pe pantoful albastru și să piardă pe cel roșu. Din acest motiv, mulți jucători devin superstițioși și au pantofii lor favoriți pe care pariază mai mult decât pe cel considerat slab norocos.

Există nu mai puțin de două pariuri de margine posibile la Double Fortune, care le permit jucătorilor de la mese să parieze în funcție de rezultatele mâinilor de la cei doi pantofi cu cărți de joc. Pariul de margine Double Fortune Paris este cel care îți permite să pui un singur pariu pe primele două cărți ale mâinilor Bancherului și respectiv Jucătorului. Dacă o pereche apare ca fiind formată la oricare dintre jocurile care se desfășoară în același timp la masă, atunci pariul va paria 2:1.

Dacă se formează o pereche la fiecare joc, pariul plătește nu mai puțin de de 5 ori valoarea mizată. Dacă ai șansa, ce-i drept mult mai rară, să pariezi pe Paris și să cadă două perechi în cadrul aceluiași joc, atunci acest pariu de margine plătește 10:1. Pentru trei perechi, primești de 20 de ori suma pariată, iar pentru patru perechi, vei primi de 100 de ori suma pariată.

Al doilea pariu de margine oferit de varianta de baccarat cu dublă șansă este un pariu Egalizator, pe Egal, similar cu cel de la jocul normal. Șansele și plățile sunt cele care diferă aici, fapt ce i se datorează evident existenței celui de-al doilea pantof de cărți de joc. Un egal la oricare dintre cele două jocuri va rezulta într-o plată de 3:1, în timp ce un egal la amândouă jocurile în același timp îți va plăti înapoi de 25 de ori suma pariată.

Dacă la ambele jocuri ce au loc concomitent apare egalul, iar aceste două egale sunt egale între ele, atunci vei primi de 50 de ori suma pariată. Ține minte că dacă un pantof rămâne fără cărți înaintea celuilalt, toate pariurile de margine sunt suspendate și vor rămâne în afara mesei de pariere până când toate cărțile din amândoi pantofii de joc sunt epuizate.

Strategie de joc pentru Double Fortune Baccarat

La fel ca la varianta normală de baccarat, vei plăti câte 5% comision din câștigul tău de fiecare dată când vei ateriza pe un pariu pe Bancher câștigător. Pariul pe Jucător câștigător va plăti ca de obicei dublul banilor pariați, astfel că vei primi 10 dolari dacă ai pariat 5. În orice caz, mâna Bancherului din fiecare joc are un oarecare avantaj față de cea a Jucătorului, în timp ce avantajul casei este de 1,06% versus 1,24%.

Cei doi pantofi de cărți de joc funcționează în mod independent unul față de celălalt. Astfel, nu este nevoie să îți gândești pariurile altfel decât ai face-o în mod normal, pentru că nu există niciun avantaj dacă pariezi pe Bancher la un anume pantof și respectiv pe Jucător la un altul. Din punct de vedere statistic, pariind pe mâna Bancherului de fiecare dată, la amândoi pantofii de joc, este metoda optimă sau cel puțin cea mai indicată de a paria.

Pariurile de margine, pe de altă parte, se joacă un pic diferit față de cele pe care le-ai juca în cadrul versiunii originale ale jocului de baccarat. Avantajul casei la pariul tradițional pe Egal este, cu opt pachete de joc în pantof, este de 14,36 de procente. La baccarat cu dublă șansă, adăugarea celui de-al doilea pantof duce la o reformulare a plăților care, înainte de toate, scade această marjă de avantaj al casei la 4,51%, deci aproape la o treime.

În mod specific, niciun Egal nu va fi câștigător în 90,48% din cazurile în care jocul este jucat cu un singur pantof, față de doar 81,87% în cazul variantei cu doi pantofi de cărți. Deci, pariul pe Egal este mult mai probabil să fie câștigător dacă vei juca baccarat cu dublă șansă, față de jocul normal.

În mod similar, pariul standard pe Perechi la baccarat vine cu un avantaj al casei de 10,36% și plătește 11:1 pentru o pereche survenită din primele cărți de joc împărțite. La Double Fortune, pariul pe Pereche vine cu o marjă a casei de doar 3,45% și un câștig potențial de de 100 de ori miza jucată de jucător. Nu te aștepta la o pereche în 73,31% din cazuri la Double Fortune Baccarat, șansele fiind mai bune decât lipsa perechilor în 92,53% din cazuri la jocul tradițional.