Baccarat Gold: Reguli, șanse, strategii

Popular mai ales în partea estică a Statelor Unite, Baccarat Gold este o variantă a jocului original cu reguli simplificate și șanse aproape egale pentru pariurile pe Jucător și Bancher. Nu trebuie să fii expert în baccarat pentru a o juca, varianta fiind destinată începătorilor, dar și celor care pur și simplu își doresc un joc relaxant și fără bătăi de cap.

Jocul de baccarat este de obicei unul simplu. Totuși, unii jucători se plictisesc repede, sau după ani de joacă, de variantele de baccarat pe care le joacă. Astfel, dorindu-și o schimbare, încep să întrebe în stânga și în dreapta despre variante noi de joc, variante simplificate sau, dimpotrivă, variante cât mai sofisticate ale celebrului joc. Una dintre variantele cele mai comune, dar diferite de joc este Gold.

Ce este Baccarat Gold?

Baccarat Gold este o variantă a jocului de baccarat pe care o găsești de obicei în cazinourile fizice din Los Angeles, San Francisco, San Diego și așa mai departe, deci în marile orașe din California. Scopul variantei Gold de baccarat este acela de a simplifica pe cât posibil regulile jocului de bază, dar și acela de a scădea avantajul dintre pariurile pe Jucător și respectiv pe Bancher, în așa fel încât să fie cât mai apropiate posibil.

Regulile jocului de Baccarat Gold

Iată care sunt cele mai importante reguli care diferă de la varianta de bază a baccarat-ului la varianta Gold. Pentru a evita orice fel de neînțelegeri, când ne vom referi la Bancher sau la Jucător, vom folosi majuscule la începutul cuvintelor. Când ne vom referi la jucători drept persoanele care joacă baccarat la masă, vom folosi doar cuvântul cu literă mică. Baccarat Gold are aceleași reguli ca și varianta oficială de baccarat, însă în plus vine cu trei mari excepții pe care trebuie să le ai în vedere.

Regula 1 – Chemin de Fer: Ca și la Chemin de Fer, dacă jucătorul pariază pe Jucător, acesta poate alege dacă vrea să ceară carte sau să stea, dacă suma totală a cărților din mâna sa este egală cu 5. Acest lucru poate schimba radical modul de joc al oricărui jucător sau a jucătorilor din jurul acestuia, în funcție de decizia pe care primul dintre ei o va lua.

Regula 1 – Chemin de Fer: Ca și la Chemin de Fer, dacă jucătorul pariază pe Jucător, acesta poate alege dacă vrea să ceară carte sau să stea, dacă suma totală a cărților din mâna sa este egală cu 5. Acest lucru poate schimba radical modul de joc al oricărui jucător sau a jucătorilor din jurul acestuia, în funcție de decizia pe care primul dintre ei o va lua.

Regula 2 – Bancher vs. Jucător: La Baccarat Gold, jucătorul care pariază pe Bancher sau pe Jucător trebuie să țină cont de unele reguli importante legate de valoarea mâinilor celor două personaje fictive. Dacă un Jucător cere o a treia carte, atunci regulile pentru a treia carte la Bancher sunt după cum urmează: dacă Bancherul are în mână un total de 0-3, atunci va cere carte; dacă are fie 4 sau 5, atunci va cere carte doar dacă a treia carte a Jucătorului este între 3 și 7; dacă are 6 sau 7, atunci nu va putea cere o a treia carte.

Regula 3 – Pariul pe Egal: Chiar dacă este greu de prins și plătește bine, pariul pe Egal nu este unul foarte indicat. Totuși, dacă vrei să pariezi pe Egal la Gold, atunci trebuie să știi că plata pentru un pariu câștiător pe Egal este de 9:1. Totodată, e bine de știut că la versiunea Gold de baccarat se utilizează 8 pachete de cărți de joc.

Șansele la Baccarat Gold

Trebuie să fii la curent cu toate pariurile posibile pe care le poți face la Gold și deznodământurile acestora. Să știi care îți sunt șansele pe care le ai când pariezi la Baccarat Gold, fie pe Bancher, pe Jucător sau pe Egal, dacă jucătorul se decide să ceară carte la suma totală de 5 sau dacă se decide să nu o facă. În primul caz, dacă jucătorul se decide să ceară carte, avantajul casei este de 1,147% pentru jucător, 1,144% și 4,908% pentru Egal.

În cele trei cazuri din urmă, dacă jucătorul decide să stea și deci să nu ceară o a treia carte dacă suma cărților din mâna sa este 5, vei vedea că lucrurile se schimbă radical în cazul șanselor pariurilor tale. Astfel, dacă jucătorul stă, deși are 5 puncte în mână, pariul pe Jucător oferă casei un avantaj de 1,386% pe Jucător, 0,918% pe Bancher și respectiv 7,555% pe Egal.

Strategia pentru Baccarat Gold

Există nenumărate strategii pentru fiecare tip de baccarat, iar una dintre cele mai bune pentru varianta Gold este cea pe care urmează să o înveți. La baccarat, nu ai decât să iei o decizie fermă la fiecare tură de joc, dacă vrei sau nu să ceri carte atunci când Jucătorul primește o mână cu valoarea totală de 5 puncte. Ai citit mai sus despre cum șansa casei peste jucător este de 1,15% dacă jucătorul cere carte și de 1,39% dacă se declară servit. Deci, jucătorul ar trebui să ceară carte dacă Jucătorul primește o mână de 5 puncte.

Să spunem că jucătorul face asta. În realitate, șansa casei este aproape aceiași la pariurile pe Jucător și Bancher. Pentru a fi mai exacți, avantajul casei este cu 0,003% mai mic la pariul pe Bancher. Un alt motiv bun pentru care să pariezi pe Bancher este acela că jucătorul care joacă rolul Jucătorului ar putea să greșească și să stea în mod incorect pe o mână de 5 puncte, deși ar trebui să ceară a treia carte. Dacă ar face asta, atunci avantajul casei la pariul pe Bancher ar scădea de la 1,14 la 0,92%.

Comparație între Baccarat Gold și varianta normală

Am pus față în față variantele de baccarat normală și cea Gold. Iată deci care sunt valorile la care te poți aștepta de la fiecare pariu pentru fiecare joc în parte. La Baccarat Gold, valorile așteptate spun că jucătorul cu rol de Jucător cere carte la o mână de 5 puncte. Ceea ce trebuie să ții minte este că pentru jucătorul căruia îi place să schimbe rolurile și să treacă de la pariul pe Jucător la cel pe Bancher, avantajul mediu al casei este aproape același cu cel de la baccarat-ul normal. Totuși, avantajul casei în cazul pariului pe Egal este semnificativ mai mic decât la baccarat-ul convențional.