Totul despre Power Baccarat 98, sau legendarul baccarat cu zar

Același joc fascinant de baccarat, care a electrizat o lume întreagă, doar că unele mize se decid cu un zar. Introducerea acestui element extern a transformat Power Baccarat într-o variantă de joc inedită, care atrage de fiecare dată până și jucătorii mari spre ea. Aceștia speră ca zarul să pice pe fața corectă și, evident, să câștige miza cea mare la mâna Power.

Jucătorii din întreaga lume iubesc jocul de baccarat exact așa cum a existat el din toate timpurile. În ultimii ani însă, versiunile noi ale jocului care au apărut au surprins, câteodată în mod negativ, dar de cele mai multe ori în mod pozitiv, grupurile de jucători de pe toate continentele. Unul dintre cele mai surprinzătoare și inovative tipuri de baccarat este Power Baccarat 98, o versiune în care este folosit un zar, un obiect inedit și din afara jocului original, pentru a decide unele plăți ale mâinilor câștigătoare.

Ce este Power Baccarat 98?

Baccarat 98 sau Power Baccarat 98 este o variantă a jocului de baccarat făcută populară de cazinoul de la hotelul Marina Bay Sands din Singapore. Deși varianta originală se joacă doar la cazinoul fizic în sine, pe internet există variante similare cu cel care se desfășoară zi de zi în hotelul singaporez. Jocul este identic cu cel de la varianta originală, cu excepția faptului că un zar este folosit în mod aleator pentru a crește anumite câștiguri.

Regulile la Power Baccarat 98

Dacă nu se menționează altfel, regulile pe care le vei citi se referă la versiunea 3.1 a jocului. Există sau au existat alte trei versiuni anterioare ale variantei de joc. Cu acestea fiind zise, toate regulile sunt la fel ca cele de la varianta originală de baccarat, cu excepția celor notate deja și a celor de mai jos. Ca de obicei, pentru a evita orice confuzie, vom folosi majuscule atunci când ne vom referi la pariurile pe Jucător sau Bancher, iar atunci când vorbim despre jucătorii de la mese, o vom face folosind literă mică la început de cuvânt.

La Baccarat 98 se folosesc de obicei 8 pachete de cărți de joc într-un pantof de decartare. La alte variante de joc se folosesc unul, două sau chiar șase pachete de cărți. Mai departe, pariurile pe care le poți face la această versiune de joc sunt pe Bancher, pe Jucător, pe Egal, pe Pereche la Jucător, pe Pereche la Bancher, pe naturală 8 la Jucător, pe naturală 9 la Jucător, pe naturală 8 la Bancher și pe naturală 9 la Bancher.

După ce toată lumea de la masă pune pariuri, în scenă apare un zar care este aruncat pe masă. Dacă acest zar aterizează cu fața 3 în sus, atunci mână jucată în acel moment se va numi Power, puternică, urmând să aducă unele câștiguri mai mari în unele situații. Astfel, la o mână puternică, pariul pe Jucător plătește 1,05:1 față de 1:1 la una normală. La pariul pe Bancher, suma plătită înapoi este de 1:1 față de 0,95:1 la mâna normală.

Dacă vorbim de un pariu pe Egal câștigător, la mâna Power acesta plătește 10:1 față de doar 8:1 la cea normală. În cazul pariului pe Pereche de Bancher, se plătește 15:1 pe mâna Power și doar 11:1 pe cea normală, la fel ca și în cazul pariului pe Pereche de Jucător. În cazul pariurilor pe naturale 8 sau 9, atât la Jucător, cât și la Bancher, plățile cresc la 9:1 la mâna puternică, față de 8:1 la cea normală, adică cea la care zarul arată orice altă valoare decât 3.

Pariurile făcute pe mâinile naturale s-ar putea să fie limitate de pariul făcut pe Jucător sau Bancher. De asemenea, nu se știe niciodată unde este pusă cartea de tăiere, cut card, între pachetele de cărți, însă se vehiculează că aceasta este mai adânc introdusă decât la jocul de baccarat-ul convențional, pentru a proteja mâinile naturale de 8 sau 9 din calea numărătorilor de cărți.

Șansele la Power Baccarat 98

Vom fi complet cinstiți cu tine și îți vom spune așa: șansele de pariere și avantajele casei și toate acele numere pe care le vei găsi în tabelele de pe internet sau din cărți, sunt efectiv prea avansate pentru un începător în ale baccarat-ului. Cel mai probabil, nici jucătorii profesioniști nu își bat capul cu ele. Pentru a păstra lucrurile cât mai simple și mai directe, am făcut o trecere în revistă a tuturor șanselor la modul general, la varianta Power Baccarat, pentru a-ți fi cât mai ușor să le înțelegi din prima.

Iată deci care este avantajul casei la fiecare tip de pariu pe care îl poți pune la această versiune de baccarat. La pariul pe Jucător, casa are un avantaj de 1,10% față de jucătorii de la masă. La pariul pe Bancher, casa are o șansă în plus de 0,92 de procente. La Egal, casa este în față cu 13,63 la sută. În cazul pariurilor pe perechi, avantajul casei este de 9,60%. La pariurile pe mâini naturale, la cea de 8 casa are avantaj de 29,73 la sută, în timp ce la cea de 9, avantajul acesteia scade până la 21,23 de procente.

Reguli ale versiunilor 3.1 și 2 de Power Baccarat 98

Din iunie și până în septembrie 2012, regulile au fost diferite în ceea ce privește pariurile pe mâinile naturale 8 sau 9. Această perioadă de timp a fost cunoscută ca fiind perioada versiunii 3.1 a jocului de Power Baccarat. Singura diferență între versiunile 3.1 și 3.2 este că la 3.1 mâinile naturale de 8 și 9 puncte nu trebuiau să fie neapărat câștigătoare, în timp ce începând cu varianta 3.2, acestea trebuiau să fie câștigătoare la masă pentru ca pariul de margine să fie validat. Cea mai mare șansă a casei în acest caz era de 13,35 la sută.

Înainte de iunie 2012, regulile au fost aceleași, în afară de mâinile naturale 8 și 9 și pariurile pe acestea. Sub aceste reguli ale versiunii 2, toate cele patru mâini naturale și pariurile pe acestea trebuiau să fie și câștigătoare. Aici însă, pariurile și plăteau mai bine față de versiunile anterioare. De exemplu, dacă la versiunea 3.1 șansa casei cea mai mare putea fi de 13,35 de procente, la versiunea 2 maximul absolut atins de această șansă în plus a cazinoului nu putea trece de 7,37 la sută.