Baccarat cu șeptar la Jucător

Cum ar fi să știi că, la fiecare mână, prima carte a Jucătorului este mereu un șeptar. Această versiune de baccarat este populară mai ales la singaporezi, însă a câștigat rapid notorietate și în online. Fie că vrei să o joci pentru șansele diferite, fie pentru simplul fapt că te atrage ideea șeptarului permanent sau pentru pariul Super Sevens, 7 Up este varianta de baccarat pe care trebuie să o încerci măcar o dată în viață.

Ai nevoie de timp și multă pasiune pentru a căuta, găsi și înțelege toate formele și variantele de baccarat pe care jucătorii le-au inventat de-a lungul vremurilor. De exemplu, în acest caz este vorba despre baccarat-ul 7 Up sau cu șeptar la Jucător. Poate că numele nu vă spune mai nimic despre această formă de joc. Continuați să citiți și veți descoperi o formă de baccarat grozavă, îndrăgită de singaporezi, chinezi și jucătorii de pe toate continentele.

Reguli pentru baccarat cu șeptar la Jucător

Baccarat cu șeptar la Jucător este o variantă de baccarat oferită la cazinoul Marina Bay Sands din Singapore, precum și la alte cazinouri din toată lumea, fizice și virtuale. Regulle și desfășurarea jocului rămân aceleași ca la oricare alt tip de baccarat, singura diferență majoră și notabilă fiind cea legată de faptul că Jucătorul va primi la fiecare mână o primă carte șeptar. Acest lucru afectează în mod direct șansele de joc, deci și plata pariurilor va fi alta la această variantă.

Regulile baccaratului cu șeptar la Jucător rămân aceleași ca și la baccarat-ul convențional, în afară de cea evidență explicată până acum. Pentru a evita orice confuzie, am ales să notăm Jucătorul și respectiv Bancherul cu litere majuscule. Când ne vom referi la jucători, respectiv la persoanele care joacă baccarat, vom folosi literă mică la începutul cuvântului.

La acest tip de baccarat, se folosesc un total de 6 pachete de cărți de joc care se amestecă în mod continuu. La alte variante ale jocului, se folosesc de obicei 8 pachete care nu se amestecă decât după apariția cărții de tăiere sau chiar deloc, unele jocuri schimbând pur și simplu pantoful de cărți cu unul nou în momentul în care cel aflat în utilizare rămâne fără cărți de decartat.

Prima carte care se decartează și ajunge la jucător este mereu un șeptar. Acest lucru se indică folosind un șapte printat pe suprafața de joc. Cartea va avea mereu valoarea 7, fapt ce duce la schimbarea completă a șanselor de joc și totodată a plăților pe care pariurile câștigătoare le returnează la jucători. Mai multe despre acestea mai jos.

Jucătorul primește o a doua carte, aleasă în mod aleator din pantoful de cărți de joc, alături de șeptarul pe care îl primește inițial și care rămâne neschimbat cu fiecare mână nouă decartată. Bancherul primește următoarele două cărți la rând din pantoful de joc, la fel alese aleator în urma amestecării cărților.

La capitolul cărți în plus, a treia carte și așa mai departe, regulile rămân aceleași ca la baccarat-ul convențional. Pentru a te familiariza mai bine cu acestea, vizitează pagina principală a Baccarat.ro sau pagina dedicată special regulilor jocului de baccarat. Vei vedea acolo cum se calculează aceste cărți în plus și când poate Jucătorul sau Bancherul să ceară câte una, în funcție de ce cărți au în mâini fiecare dintre ei și ce valori însumează acestea.

Câștigurile pentru pariurile pe Jucător plătesc 1:1, cu excepția pariului câștigat de Jucător pe un total cu valoarea 7, care plătește 1 la 2. În cazul Bancherului, pariurile sunt plătite tot cu bani dublați, cu singura excepție în care mâna Bancherului este egală cu valoarea 7, caz în care pariul plătește 9:5 pentru cel care pariază pe mâna acestuia. În cazul unui egal, se va cere o a treia carte.

Pariurile pe Egal plătesc de 7 ori suma pariată. Acestea sunt extrem de atractive, însă sunt rare cazurile în care ies câștigătoare, mai ales că, în cazul unor mâini egale inițial, se vor cere o pereche de câte o carte în plus pentru fiecare mână. Doar dacă și după decartarea celor două cărți în plus valorile mâinilor formate acum din câte trei cărți sunt egale, atunci pariul pe Egal este câștigător. Dacă mâinile au amândouă valorile 7 finale, pariul pe Egal câștigător va plăti de 9 ori suma pariată inițial.

Există la baccarat cu șeptar la Jucător un pariu de margine numit Super Sevens. Acest pariu se plătește în funcție de numărul de șeptari din mâinile Jucătorului și respectiv Bancherului, inclusiv șeptarul inițial primit de fiecare dată de către Jucător. De exemplu, dacă se întâmplă ca totalul șeptarilor să fie 6, adică patru șeptari în cele două mâini inițiale și alți doi în urma tragerii unei a treia cărți pentru fiecare mână, atunci pariul Super Sevens pus pe Jucător sau Bancher plătește de 600 de ori suma pariată de un jucător.

Șanse și plăți la baccarat cu șeptar la Jucător

Dacă decizi să pariezi pe Jucător și câștigi, la versiunea 7 Up de baccarat, vei fi plătit cu 1:1 dacă valoarea câștigătoare a sumei tale este oricare alta decât 7. Dacă îți adjudeci mâna cu 7, vei fi plătit 0,5% din suma pariată, adică 10 dolari se vor transforma în 15 dolari în cazul unui pariu câștigător. Șansele de câștig ale pariului pe Jucător sunt de 2,86% pentru valoarea diferită de 7 și de 1,96 la sută la valoarea de 7 puncte a unei mâini.

Dacă ai luat decizia să pariezi pe Bancher și câștigi, la varianta 7 Up de baccarat, vei fi plătit cu 1,8:1 dacă valoarea câștigătoare a sumei tale este exact egală cu 7. Dacă îți adjudeci mâna cu orice altă valoare decât suma 7, vei fi plătit 1:1 din suma pariată, adică 10 dolari se vor transforma în 20 de dolari dacă pariul tău este câștigător. Șansele de câștig ale pariului pe Bancher sunt de 3,52% pentru valoarea diferită de 7 și de doar 0,58 la sută la valoarea de 7 puncte a unei mâini a acestuia.

Dacă pariezi pe Egal și câștigi, vei fi plătit cu 9:1 dacă egalul este 7 sau cu 7:1 pentru oricare alt egal. În cazul pariului de margine Super Sevens, dacă îl câștigi, vei fi plătit cu de 600 de ori valoarea pariului dacă sunt 6 șeptari pe masă, cu de 70 de ori pariul tău la 5 șeptari în total, cu de 17 ori pariul dacă există 4 șeptari pe masă și cu de 5 sau de 2 ori pariul tău dacă sunt 3 sau respectiv 2 șeptari pe masă. Dacă pui pariu pe Super Sevens iar pe masă există doar un șeptar la final de mână, vei pierde miza complet.