Baccarat cu trei cărți

Jocul de baccarat se joacă de obicei cu două cărți per mână. Versiunea pe care ți-o prezentăm aici se joacă cu trei cărți per mână, adică atât Jucătorul, cât și Bancherul vor primi câte trei cărți fiecare. Dacă toate cele trei cărți ale unuia dintre ei sunt cu fețe, și ai pariat pe acesta, vei câștiga imediat miza de pe masă.

Jocul de baccarat are o versiune cu trei cărți decartate din prima, astfel că fiecare dintre cele două mâini este formată din trei cărți de joc. Fie că pariezi pe Jucător, pe Bancher sau pe Egal, este important să știi ce să faci dacă ajungi să joci această variantă a jocului. Popularitatea acestei variante a jocului de baccarat a explodat pentru prima dată în Macao, China, după care s-a răspândit în Las Vegas și mai apoi în toată lumea. Astăzi, jocul se joacă la fel de bine și pe internet, unde câștigă teren în fața altor jocuri clasice precum Holdem, ruletă sau blackjack.

Regulile jocului de baccarat cu trei cărți

Jocul este jucat cu un pachet de cărți format din 52 de cărți individuale, nu cu 6 sau 8 pachete așa cum se întâmplă la alte variante ale jocului. La fel ca la jocul de blackjack convențional, cărțile cu fețe, valeți, dame, regi și decari, au valoarea de zero puncte. Restul cărților au valoarea dată de numărul de pe ele, de la 2 la 9, iar asul are valoarea 1. Față de jocul normal de baccarat, unde se dau câte două cărți per mână, la baccarat cu trei cărți fiecare mână, cea a Jucătorului și respectiv a Bancherului primesc din start câte trei cărți.

Cea mai mare mână posibilă este una formată totuși din trei cărți cu fețe. După aceasta, mâinile sunt punctate după regula normală a jocului de baccarat, mâna cu cele mai multe puncte fiind cea câștigătoare. Dacă amândouă mâinile au valoarea sumei punctelor egale, atunci mâna care are mai multe cărți cu fețe câștigă. Dacă ambele mâini au același punctaj și același număr de cărți cu fețe, atunci pariul câștigător este cel pe Egal.

Pariul pe Jucător la baccarat cu trei cărți

Există câteva procente de care ar trebui să ții cont atunci când pariezi pe Jucător la baccarat cu trei cărți. Dacă pariezi pe Jucător și acesta câștigă, pariul va plăti 0,95% din totalul pariului pe care îl pui, plus bineînțeles banii pariați înapoi. Probabilitatea ca acesta să iese câștigător este de 0,481%, iar rata de returnare la jucător este de 0,457%. În cazul în care Bancherul iese câștigător, vei pierde bineînțeles banii, probabilitatea rămânând egală, iar rata de returnare fiind ceva mai mare, de 0,481%. Unele cazinouri vor taxa un comision de 3% pentru pariurile pe Jucător la această variantă de baccarat.

Pariul pe Bancher la baccarat cu trei cărți

Există 10 posibile pariuri pe care le poți pune în funcție de numărul total de puncte pe care mâna Bancherului le poate avea. Numărul de combinații în această situație este de 22.100. Cele mai bine pariuri posibile sunt cele pe o mână de zero, care oferă casei un avantaj de 2,91%. Pariurile pe Bancher și șansele ca acestea să iese câștigătoare scad odată cu mărirea valorilor cărților. Dacă la pariul pe o mână cu 0 puncte, șansele de câștig sunt de 0,107%, la o mână cu valoarea 5 acestea se reduc la 0,100%, iar la o mână de 8, șansele ajung la 0,098%. Toate pariurile câștigătoare pe Bancher plătesc 8:1.

Pariul pe Egal la baccarat cu trei cărți

Pariul pe Egal la baccarat cu trei cărți plătește cel mai bine, de 20 de ori suma pariată, însă este și cel mai greu de obținut. Ține minte că, pentru ca pariul pe Egal să fie câștigător, nu doar că trebuie să ai două mâini egale ca și puncte, ci și ca aceste mâini să aibe un număr egal de cărți cu fețe. Cea mai mare șansă a casei peste jucător aici este de 20,80%, ceea ce face din acest pariu unul extrem de periculos de jucat. Probabilitatea ca pariul să fie câștigător este de 0.037715%.

Trei cărți cu fețe la baccarat cu trei cărți

Poate cel mai slab și mai neinspirat pariu pe care îl poți face într-un cazino, fie el online sau fizic, este cel pe trei cărți cu față la baccarat cu trei cărți. Acesta este declarat câștigător dacă mâna Bancherului este format din trei cărți cu fețe și plătește 16:1. Este extraordinar de ușor de calculat probabilitatea apariției a trei cărți cu fețe dintr-un pachet de cărți de joc, prin formula matematică (12/52)*(11/51)*(10/50)=0.009954751% probabilitate. Rata de returnare la jucător a acestui pariu este de doar 0.009954751 × 16 – (1-0.009954751) = -0.830769231%. Asta înseamnă că organizatorul are un avantaj uriaș, de 83 de procente!

Jocul de baccarat cu trei cărți este fascinant prin simplul fapt că, deși regulile rămân în mare parte același, faptul că joci cu o carte în plus de la început schimbă în mod radical posibilitățile, șansele și deci modul în care vei paria. Dacă nu l-ai încercat până acum, ar trebui să îi dai măcar o șansă și să vezi pe propria ta piele dacă îți place sau nu.