Valoarea mâinilor la baccarat

Chiar dacă baccarat poate părea ca fiind un joc simplu, există totuși câteva aspecte tehnice cheie pe care un jucător trebuie să și le însușeze cu brio înainte de a juca acest joc. Una dintre aceste situații se referă la valoarea mâinilor de la baccarat. Acest lucru se datorează faptului că jucătorul pariază pe mâna care câștigă sau pe egal, nu pe mâna sa. Să înțelegi care este valoarea mâinii tale la baccarat este deci esențial pentru un joc de succes.

Interesant este că valoarea mâinilor este relevantă doar când joci baccarat în cazinourile fizice. La baccaratul online jucătorul pur și simplu decide pe ce mână pariază, iar algoritmul calculatorului se ocupă de întreg procesul de numărare al punctelor și evaluare a mâinii. Chiar și așa însă, să înțelegi valorile cărților și mâinilor îți va spori nivelul de informații și te va face un jucător mult mai bun în general.

Calcularea valorii mâinii la baccarat

La baccarat, valoarea mâinilor este calculată prin însumarea celor două cărți din mână. Acest lucru se face atât pentru mâna Bancherului, cât și pentru cea a Jucătorului. Când se calculează valoarea mâinii, doar ultima cifră a numărului rezultat este luată în considerare. Cu alte cuvinte, toate zecimile sunt îndepărtate. Asta înseamnă că la o mână de 13 puncte, valoarea acesteia este de fapt 3, iar la una de 16, 6 și tot așa. Acest lucru se datorează limitei de 9 a maximului posibil de la mâna de baccarat.

Un alt lucur important pe care jucătorii trebuie să îl înțeleagă atunci când vine vorba despre evaluarea mâinilor este că atunci când mâinile despre care se vorbește sunt ale Bancherului și Jucătorului, nu se face referire neapărat la un jucător de la masă sau la cazino. Aceștia sunt pur și simplu termeni folosiți pentru a descrie cele două mâini diferite și oponente dintr-un joc de baccarat.

Valoarea cărților la baccarat

Când vine vorba despre calcularea valorilor cărților de joc, este bine de știut că aceste valori sunt determinate de cărțile în sine. Diferit față de jocul de blackjack, la baccarat cărțile cu fețe și decarii nu au niciun fel de valoare. Cărțile de la doi la nouă sunt evaluate după numerele pe care le reprezintă, deci valoarea cărții echivalează cu cartea în sine. Așii au valoarea unu. Pentru că se renunță din start la prima cifră a sumei care dă valoarea mâinii, calcularea valorii unei cărți merge de la 0 la 9. Cea mai bună mână posibilă este deci cea cu valoarea 9.

Ca exemplu, să presupunem că un jucător are o mână cu un optar și un nouar. Valoarea totală a mâinii este astfel de 17. Însă după ce eliminăm prima cifră, valoarea mâinii devine 7. Să zicem că jucătorul are o mână cu un rege și un treiar. Regele are valoarea zero, deci mâna are valoarea 3, pentru că la treiar se ia valoarea cărții în sine. La baccarat, cărțile sunt decartate în așa fel încât Jucătorul primește prima și a treia carte, în timp ce Bancherul a doua și respectiv a patra carte. Din cauza modului în care funcționează evaluarea mâinilor în joc, s-ar putea ca mâinile, chiar dacă au valorile 8 și respectiv 9, să fie considerate egale.

Importanța valorilor mâinilor la baccarat

Așa cum am precizat, evaluarea mâinilor e crucială la baccarat. Valoarea fiecărei mâini este folosită pentru a determina dacă Jucătorul trebuie sau nu să mai tragă o a treia carte. Față de alte jocuri unde un jucător oarecare poate decide dacă mai vreau o carte sau este servit, la baccarat acest lucru se întâmplă automat în funcție de valoarea cărților decartate.

Dacă mâna Jucătorului are o valoare cuprinsă între 0 și 5, atunci acesta va primi în mod automat o a treia carte. Singurul caz în care această regulă nu se respectă este acela în care mâna Bancherului este de 8 sau 9 puncte. Mâna Jucătorului se calculează deci după ce o a treia carte a fost decartată în dreptul său.

Lucrurile se complică ușor atunci când vine vorba despre determinarea faptului dacă Bancherul va trage sau nu o carte. Valoarea mâinii Jucătorului este folosită pentru a se stabili dacă Bancherul trage sau nu cartea cu numărul trei. Dacă, de exemplu, Jucătorul are 8 sau 9 puncte în mână, atunci Bancherul va sta. Dacă valoarea mâinii Jucătorului este calculată între 6 și 7, bancherul poate trage o a treia carte. Acest lucru este posibil doar dacă a treia carte a Jucătorului are o valoare între 0 și 5.

În cazul în care Jucătorul are o mână cu valoarea cuprinsă între 0 și 5, poate fi destul de greu de determinat dacă Bancherul poate sau nu să tragă o a treia carte. Pentru a determina acest lucru, trebuie luate în considerare mâna curentă a Bancherului, precum și a treia carte a Jucătorului. Iată cum arată toate situațiile posibile:

  • Bancherul are o mână evaluată la 0-2, atunci va trage o carte automat;
  • Bancherul are o mână evaluată la 3 puncte, iar cartea Jucătorului nu este un optar, atunci va trage o a treia carte;
  • Bancherul are o mână de 4 puncte, iar cartea Jucătorului este între 2 și 7, atunci Bancherul primește a treia carte;
  • Bancherul are o mână de 5 puncte, iar a treia carte a Jucătorului este între 4 și 7, atunci Bancherul trage o a treia carte;
  • Bancherul are o mână de 6, iar Jucătorul are o carte a treia de 6 sau 7, atunci Bancherul poate cere cartea a treia;
  • Dacă Bancherul are o mână de 7-9 puncte, atunci nu va putea cere a treia carte indiferent de a treia carte a Jucătorului.

Concluzia despre valoarea mâinilor la baccarat

Deși majoritatea cazinourilor fizice vor avea o persoană angajată responsabilă pentru a citi mâinile jucătorilor și a decide dacă trebuie sau nu să ceară o a treia carte, este important pentru jucători să știe din prima cum funcționează această evaluare a mâinilor. Din moment ce evaluarea mâinilor este atât de importantă în jocul de baccarat, să cunoști aceste reguli poate să îți ofere o mai mare șansă și încredere la masa de joc. Poate că îți va lua ceva timp să le înveți, însă cu destulă practică vei putea să ți le însușești în cel mai scurt timp. Nu îți va lua deloc mult să vezi de ce cunoașterea pe de rost a acestor reguli îți îmbunătățește stilul de joc.