Strategia Fibonacci pentru baccarat

Așa cum ai putut vedea în paginile acestui site, există sisteme de pariere care pot fi aplicate extrem de ușor la baccarat. Am vorbit de exemplu despre sistemul de joc Martingale pentru baccarat, iar acum a venit vremea să mergem un pic mai departe. Martingale nu este nici pe departe cel mai facil sistem de folosit la jocul de baccarat dintre câte există. Înainte de toate, pentru a-ți reîmprospăta memoria, să vedem de ce este atât de important să folosești un sistem de pariere la baccarat.

În primul rând, îți vei seta un scop final, vei cunoaște din start suma pe care vrei să o câștigi la plecarea de la masă. Mai apoi, vei avea implementată o stopare de pierderi, care te va ajuta să ții totul sub control. Totodată, te vei concentra pe sistem și pe ce trebuie să faci într-o anumită situație, nu îți vei pierde mințile și paria tot ce ai în contul bancar deodată, doar pentru că așa îți dictează intuiția. Ține minte că folosirea unei strategii de pariere nu schimbă șansele jocului. Casa va avea un avantaj de peste 1% oricând. Totuși, poți beneficia din plin de pe urma folosirii sistemului, pentru motivele exprimate mai sus.

Strategia Fibonacci pentru baccarat

Sistemul Fibonacci este foarte popular printre jucătorii de ruletă. Poate fi folosit la orice joc la care poți pune un pariu cu șanse egale. Când îl compari cu Martingale, vei vedea că Fibonacci oferă o tehnică mai puțin agresivă, fiind mult mai permisiv în managerierea creșterii mizei. Întreaga strategie Fibonacci se bazează pe o secvență numerică, cunoscută în întreaga lume drept Șirul Fibonacci. Această frecvență este 1 1 2 3 5 8 13 21 34 55 89 și tot așa până la infinit. Dacă nu ai observat deja, fiecare număr din secvență este de fapt celor două numere dinaintea lui. 1 plus 1 fac 2, 1 plus 2 fac 3, 2 plus 3 fac 5 și tot așa.

Progresii pozitive vs. negative

Strategiile de pariere pot fi împărțite în două grupuri de bază. Există strategii care se bazează pe progresiile pozitive, de exemplu. Ce înseamnă asta? Pe scurt, dacă folosești un sistem bazat pe o progresie pozitivă, va trebui să îți mărești suma pariată în cazul în care câștigi și respectiv să o scazi dacă pierzi. În acest caz este bine de știut că o creștere ușoară a pariurilor după fiecare câștig și o scădere lină după fiecare pierdere este cel mai bun mod de a paria. Acest sistem de pariere este foarte cunoscut printre jucătorii de baccarat și alte jocuri de masă, mai ales la blackjack, zaruri, ruletă și așa mai departe.

Al doilea tip de strategii de pariere dezvoltat este cel care are la bază o progresie negativă. Principiul este invers față de primul tip, de fiecare dată când jucătorul câștigă, acesta își va scădea suma de pariere. Când va pierde, din contră, suma pe care o pun la bătaie va fi mărită. Există nenumărate strategii de pariere care se pretează pe acest pilon-model, cele mai cunoscute și mai apreciate fiind D’Alembert, Martingale, Labouchere și, desigur, Fibonacci. Despre ultimul vom discuta pe larg aici.

Cum funcționează strategia Fibonacci

Odată ce te-ai decis să folosești această strategie la masa de baccarat, fiecare număr din secvență înseamnă numărul de unități de pariere pe care le vei paria. La început, vei începe așadar cu o unitate de pariere. Unitatea de pariere reprezintă o sumă de bani pe care o alegi înainte de a începe să joci. Cel mai bine este să alegi o sumă mică, de 1 sau 5 dolari de exemplu, dar nu mai mare decât 1% din suma pe care o ai la acel moment în cont.

Începi jocul prin a paria pe o unitate. Dacă pierzi, mergi mai departe la al doilea număr al secvenței, adică 1, deci pariezi o unitate din nou. Dacă pierzi din nou, îți vei schimba pariul la două unități, și așa mai departe urmărind secvența până se întâmplă să câștigi. Dacă se întâmplă să câștigi de la primul număr al secvenței, tot ce ai de făcut este să începi din nou seria și să pariezi o unitate din nou. Dacă ești mai departe în secvență și câștigi, îți reduci valoarea pariului prin parcurgerea secvenței înapoi două locuri.

Iată un exemplu practic de joc de baccarat folosind progresia Șirului Fibonacci: Pariezi o unitate și pierzi. Pariul tău merge la următorul număr din secvență, 1. Pariezi din nou o unitate și pierzi. Vei paria acum pe două unități. O faci și pierzi din nou, deci vei paria pe 3. Când pariezi trei unități, pierzi din nou. Pariezi pe 5 deci și câștigi. Vei merge înapoi două numere pe șir, deci vei paria pe două unități de pariere, date de cifra 2. Pariezi pe 2 și câștigi, moment în care sistemul se termină și îl vei lua de la capăt.

În exemplul de mai sus, ai pariat un total de șase mâini dintre care ai pierdut patru și câștigat două. La pariurile necâștigătoare ai pierdut un total de 7 unități (1+1+2+3) iar la cele câștigătoare ți-ai adjudecat un total de 7 (5+2) deci practic ești pe zero.

Avantajele sistemului Fibonacci la baccarat

Așa cum am arătat și mai sus, folosirea oricărui sistem de pariere îți va fi de un real folos pentru concentrarea la masa de joc, urmând de asemenea să te ajute să ai o minte liniștită și antrenată în același timp. Nu te vei lăsa pradă niciunei emoții, așa cum fac jucătorii pentru care jocurile de noroc se transformă într-o problemă. Fibonacci este un sistem de pariere liniar și, chiar dacă ți-ar putea sugera că te împinge spre a-ți urmări pierderile, o face într-un mod mult mai ușor de controlat dacă ar fi să îl compari cu Martingale, de exemplu.

Dezavantajele sistemului Fibonacci la baccarat

Din punct de vedere al sistemelor de pariere, Fibonacci chiar nu este unul cu dezavantaje majore. Ține minte însă că șansele sunt mereu împotriva ta, la orice joc de cazino pe care l-ai juca, așa că acest sistem rămâne unul utilizabil și funcțional doar la sesiunile de joc scurte. Sistemul este mai mult jucabil la cazinourile fizice, însă poate fi implementat cu succes și la cele online.

Riscurile folosirii strategiei Fibonacci

Înainte de a vorbi despre riscurile folosirii acestei strategii, să spunem lucrurilor pe nume. Avantajul nativ al casei va fi mereu prezent în jocul tău. Când jucătorii pun pariuri pe Bancher sau Jucător la baccarat, avantajul acesta este de 1,06%. Singurul risc real asociat cu acest sistem de pariere este o serie lungă de mâini necâștigătoare, care ți-ar putea mânca toți banii din cont. Dacă ai 300 de dolari în bancă, poți folosi progresia Fibonacci până pierzi de 11 ori la rândul, dacă ai pus un dolar ca și unitate de pariere. O unitate mai mare de pariere îți va scurta și mai mult distracția.

Concluzia despre strategia de baccarat Fibonacci

De ce nu funcționează Fibonacci ca strategie de baccarat? Pentru exact același motiv pentru care nu funcționează nicio altă strategie: sistemele sau progresiile, deci faptul că tu îți schimbi valoarea pariurilor după fiecare mână nu va schimba cu nimic avantajul nativ al casei. În afara situației în care trișezi, vei rămâne mereu pe locul doi în această privință când joci baccarat.

Întreabă-te o singură chestie: Dacă ar fi profitabil, ar mai permite cazinourile folosirea acestei strategii? Normal că nu! Nu ne înțelege greșit, dacă îți place să joci baccarat, acest sistem te va ajuta enorm. Cum? Cred că nu ai citit cu atenție articolul acesta. Dăi mai sus și recitește totul, de la cap la coadă!