Strategia Labouchere pentru baccarat

Sistemul de pariere Labouchere pentru baccarat, cunoscut și sub denumirea de sistem de închidere, este o strategie de pariere sau sistem folosit la multe dintre jocurile de cazino, însă doar dacă poți pune pariuri pare. Strategia diferă de altele prin câteva reguli stricte, iar dacă decizi ca jucător să o folosești trebuie să definești clar suma de bani pe care vrei să o câștigi. Suma este mai apoi divizată în numere mai mici, care determină suma de bani pe care jucătorul o va paria la fiecare mână.

Mai precis, suma de pariere este determinată de însumarea primului și ultimului număr de pe listă. În cazul unui pariu victorios, primele și ultimele cifre ale numărului sunt tăiate. Totodată, dacă pariul este pierdut, suma pariată se adaugă la final de listă. Vom intra în detaliul problemei ceva mai târziu în articol, așa că nu te îngrijora dacă nu ai înțeles nimic până acum.

Cum funcționează Labouchere

Teoria din spatele sistemului de pariere Labouchere este destul de simplă. Din moment ce elimini două numere după fiecare câștig și adaugi câte un număr după un eșec, nici măcar nu trebuie să câștigi suma propusă pentru a completa lista, astfel că poți câștiga o sumă de bani pe care ți-o dorești.

Așa cum am precizat la început de articol, trebuie să decizi clar ce sumă de bani vrei să câștigi la final de sesiune de joc. Pentru a explica strategia mai ușor, să presupunem că această sumă este 40 de dolari. Ce trebuie să fac acum este să împart acești 40 de dolari într-o secvență de numere. Am ales să o fac astfel: 6, 7, 8, 9, 10, 16, deci pariul meu următor va fi 6+16, adică de 22 de dolari. Ce fac în caz că voi câștiga? Simplu! Dacă voi câștiga mâna, voi tăia cele două numere pe care le-am pariat. În acest exemplu am pariat un total de 16, 6+10, și deci o să le elimin. Lista mea va arăta deci așa: 7, 8, 9, iar pariul meu următor va fi 7+9, adică pe 16 dolari din nou.

Acesta este un mod destul de rapid de a câștiga suma pe care ți-ai propus-o, chiar și o sumă mare de bani pe care ți-o dorești, însă dacă nu vrei să riști atât de multe pariuri așa cum se vede în exemplu, poți pur și simplu să adaugi mai multe numere. În acest mod vei paria mai puțin deodată și vei avea mai puțină variație, însă lista va fi de asemenea mai lungă și ceva mai greu de finalizat. Odată ce ajungi la ultimul număr, acesta va fi pur și simplu suma de pariat. Dacă îl câștigi, felicitări! Ai terminat lista și ai ajuns la suma dorită inițial.

Avantajele sistemului Labouchere

Sistemul de pariere Labouchere pentru baccarat este extrem de ușor de înțeles și de folosit, ceea ce este bine pentru jucătorii începători și avansați deopotrivă. Acesta oferă un sistem bine pus la punct prin care poți câștiga o anumită sumă dorită foarte repede, indiferent de cât de mare ar fi această sumă.

Dezavantajele sistemului Labouchere

Jucătorii cu sume mici în conturile lor nu vor agrea prea bine sistemul. Acesta este unul riscant și vine la pachet cu varianță. După cum poți vedea, câteva mâini la rândul necâștigătoare înseamnă că pariurile tale vor deveni din ce în ce mai mari. E de asemenea ușor să ajungi la un punct în care sistemul este mai lung de 10 numere și pare că nu se mai termină.

Concluzia despre sistemul Labouchere

Chiar dacă sistemul pare a fi unul promițător, trebuie să fim realiști – acesta nu este profitabil pe termen lung. În fapt, niciun sistem nu este, pentru că avantajul casei va fi mereu acolo și tu ca jucător vei rămâne mereu dezechilibrat din punct de vedere matematic. Chiar și așa, sistemul nu este atât de rău, mai ales că face din baccarat un joc mult mai amuzant și mai plăcut. Îți poate aduce de asemenea câștiguri foarte bune pe termen scurt.

Dacă nu ai problemele legate de dependența de jocurile de noroc, vei avea șansa să câștigi câteva ture de joc și o sumă destul de bună de bani. Așa cum am spus și în cazul altor strategii pentru baccarat, vei avea mereu de câștigat de pe urma unui sistem de pariere. Te poate ajuta să rămâi angrenat în joc și să te concentrezi pe acesta, nu pe partea emoțională a lui, prin respectarea unui set de reguli stricte, care includ și limite de pariere.