Varianta de baccarat american

Baccaratul american este una dintre cele mai des întâlnite variante ale jocului din lume, atât în cazinourile tradiționale, cât și în lumea virtuală. Acest tip de baccarat mai este cunoscut și sub alte nume, însă de obicei, este considerat ca fiind tatăl tuturor celorlalte variante de joc. Indiferent de numărul jucătorilor de la masă, aceștia vor primi doar două mâini pe suprafața de joc, una pentru Jucător, cealaltă pentru Bancher.

Jucătorii nu pot paria pe mâinile lor, pentru că ei nu primesc cărți. Aceștia pot paria fie pe mâna Jucătorului, fie pe cea a Bancherului. Cazinoului este cel care se ocupă cu fondurile de premiere ale jocului, în timp ce amândouă mâinile sunt jucate conform unor reguli stricte legate de valori de puncte și alte specificații. Acest lucru diferențiază varianta de baccarat american de alte tipuri mai vechi ale jocului, în care fiecare mână era jucată de către un jucător anume, aceștia putând alege când vor să ceară o a treia carte și când să stea.

Desfășurarea jocului de baccarat american

Niciodată mâna pe care Jucătorul, un personaj fictiv, o primește nu va fi asociată cu un jucător anume de la masă. De asemenea, niciodată mâna primită de Bancher nu va avea vreo importanță și nu va fi trecută în numele cazinoului. Jucătorul și Bancherul sunt doar două personaje imaginare, pe care jucătorii de la masă pot pune pariuri, nimic mai mult. Baccaratul american se joacă fie cu 6, fie cu 8 pachete de cărți de joc complete.

Dealerul amestecă mai întâi de toate cărțile, după care le așează în pantoful de decartare. Pentru ca jocul să înceapă, jucătorii pariază pe deznodământul mâinii prin parierea pe zonele pe care consideră că vor fi victorioase, adică pe mâna Jucătorului, pe cea a Bancherului sau pe Egal.

Oricare dintre jucătorii de la masă poate ocupa rolul de dealer. Ca și dealer însă, jucătorul evident că nu reprezintă casa. Dealerul nu face altceva decât să împartă cărți, nimic mai mult. Totuși, jucătorul care ocupă temporar funcția de dealer poate doar să parieze pe mâna Bancherului, atât timp cât se află în această postură. Un jucător poate refuza să împartă cărți prin simpla pasare a pantofului de decartat cărți spre următorul jucător de la masă. Jocul se rotește în jurul mesei în sens contrar acelor de ceas, adică de la dreapta la stânga.

La început, se așează pe masă patru cărți. Prima carte merge spre mâna Jucătorului. Dealerul va pune această primă carte în fața jucătorului car a pariat cei mai mulți bani în sesiunea anterioară dedicată mizelor. A doua carte merge la Bancher, fiind plasată de obicei sub pantoful de decartare. A treia carte pornește spre Jucător, în timp ce a patra merge la Bancher, pentru un total de patru cărți decartate. Urmează ca jucătorul cu cel mai mare pariu să verifice mâna Jucătorului, după care i-o dă dealerului, care și anunță totalul fiecărei mâini și decide dacă o a treia carte trebuie să fie oferită sau nu.

Plăți și șanse la baccaratul american

La capitolul șanse și plăți, un pariu câștigător pe mâna Jucătorului îți va plăti 20 de dolari la o miză de 10, adică 1:1, 10 dolari pariați plus 10 dolari câștig. La mâna câștigătoare pe Bancher, rata de plată este de 1:0,95%, pentru că de obicei cazinoul reține un procent de 5% din câștig. Astfel, vei primi doar 19 dolari dacă vei paria și câștiga pe Bancher. Pariul pe Egal câștigător îți va aduce fie de 8 ori suma pariată înapoi, fie de 9 ori, în funcție de preferințele fiecărui cazino în parte.

Șansa ca un pariu pe Bancher să fie câștigător este de 1,024%, în timp ce șansa ca pariul pe Jucător să fie câștigător este de 1,43%, iar cel pe Egal, 13,34%. Din acest motiv, puțini jucători sunt pregătiți să parieze, mai ales sume mari, pe Egal, pentru că acest pariu este și cel care oferă casei cea mai mare șansă dintre toate mizele pe care le poți juca la masa de baccarat.