Varianta de baccarat Banque

Baccarat en Banque, sau simplu baccarat banque, este de obicei jucat cu 3 pachete de cărți de joc. Se mai folosesc fie două, fie patru pachete, însă doar în instanțe deosebite. La varianta de baccarat banque, Bancherul are o poziție mult mai fermă și mai permanentă decât cel de la Chemin de Fer, de exemplu. Bancherul își păstrează poziția până ce toate cărțile sunt împărțite, sau până când crede acesta că e bine să se retragă.

La început de joc, banca este scoasă la licitație. Chiar și așa, regulile sunt diferite de la cazino la cazino. Poziția bancherului poate fi donată jucătorului care oferă cel mai mult, sau poate fi dată jucătorului care și-a pus primul numele pe lista de jucători doritori, caz în care acesta decide suma care poate fi pariată.

Avantajul major al variantei Banque

Odată ce Bancherul a fost ales, acesta se așează la mijlocul mesei de joc în fața crupierului. În mijloc, exact între cei doi, există un coș de fonduri. Există fâșii de pariere la stânga și la dreapta Bancherului. O masă plină este compusă din nu mai puțin de 10 jucători, iar ceilalți jucători care vor să intre la masă așteaptă până ce un loc devine neocupat. Spectatorii pot juca doar când suma disponibilă în contul bancar nu poate fi acoperită de suma pe care jucătorii de la masă o pariază.

Orice jucător poate să ceară bancă, prin simpla declarare a acestui lucru, folosind cuvintele “go bank”. Prima persoană care cere asta trebuie să stea imediat lângă bancher în dreapta, al doilea în stânga, și tot așa până se umple masa cu jucători. Dacă două persoane, una din dreapta și una din stânga vor să ceară go bank, aceștia vor face jumi-juma între ei. Odată ce suma din bancă este acoperită, niciun alt jucător nu mai poate intra la masă. Jucătorul care cere go bank poate să facă asta la o singură mână. Dacă un jucător cere go bank și pierde, acesta poate să ceară bancă de trei ori la rândul, dar dacă pierde de fiecare dată, nu mai poate cere niciodată acest lucru.

Un jucător care decide să ceară bancă trebuie să joace o mână în plus după mâna la care a făcut cererea, înainte de a putea pleca de la masă. Înainte însă, acesta ar trebui să se decidă asupra sumei cu care vrea să plece din joc. După acest lucru, orice jucător din ordinea cronologică poate continua banca, începând cu aceeași sumă. Dacă Bancherul a fost scos din joc, locul acestuia va fi luat de succesor, de următorul jucător aflat la rând. Când banca este învinsă, Bancherul poate continua să joce, însă trebuie să aibă fonduri suficiente pentru a reanima banca.

Desfășurarea mâinii la baccarat Banque

Prima dată crupierul amestecă bine cărțile. Mai apoi, le oferă jucătorilor din stânga și dreapta lui șansa să amestece și ei la rândul lor cele trei pachete de cărți de joc. Ultima persoană care amestecă aceste cărți este Bancherul, care va alege și un jucător care va tăia cărțile. După ce fiecare jucător își pune pariul său, Bancherul va decarta trei cărți, una jucătorului din dreapta sa, una jucătorului din stânga sa, precum și una pentru el.

Bancherul va repeta acest pas, astfel că toate cele trei mâini de pe masă vor avea câte două cărți, șase în total. Cei cinci pariori din stânga, precum și cei cinci pariori din dreapta, alături de oricare spectator care a făcut un pariu, vor câștiga sau pierde în funcție de cărțile decartate în partea lor de masă.

Regulile variantei de baccarat Banque

Regulile de la baccarat Banque se aseamănă într-o mare măsură cu cele de la Chemin de Fer. Dacă jucătorul are o mână de 8 sau 9, mâna jucată se oprește. Dacă jucătorul are 4 sau mai puține puncte în mână, acesta trebuie să ceară o a treia carte. Dacă Jucătorul are 6 sau 7 puncte după primele două cărți, acesta trebuie să stea.

Dacă are 5 puncte, acesta poate alege de unul singur dacă vrea să ceară a treia carte sau dacă vrea să stea. Bancherul are privilegiul de a alege să stea sau să ceară carte după bunul său plac. Fiecare parior ține de cărțile lui până pierde, iar când se întâmplă asta, jucătorul de lângă el îi ia locul.