Varianta de minibaccarat

Imaginează-ți o formă a baccaratului la fel de antrenantă ca și cea originală, doar că efectiv mai mică din toate punctele de vedere. Proporțional, desigur. Masă mai mică, număr de jucători mai mici, până și limite minime de pariere mai prietenoase cu buzunarele celor care de-abia descoperă jocul. Dacă te afli printre cei care de-abia fac cunoștință cu baccaratul, poate că o tură sau două la o masă de minibaccarat este ideală pentru tine. Doar așa vei putea descoperi acest joc minunat, fără să riști să dai faliment nicio secundă.

Minibaccarat se joacă după aceleași reguli ca și baccaratul american, de exemplu. Singura mare diferență între această variantă și restul versiunilor de baccarat este aceea că se joacă la o masă mai mică și are limite de pariere mult mai mici. Baccaratul a adunat de-a lungul timpului o reputație neconformă cu realitatea, cum că ar fi un joc destinat doar elitelor, bogaților și oamenilor nobili. Că e nevoie să porți costum și să te comporți într-un anumit mod la masă.

Minibaccarat, explicații

Din acest motiv, mulți jucători se tem de baccarat și nu prea îl joacă. Minibaccaratul face exact asta, elimintă acel cod de conduită, îți oferă șansa să joci pe bani puțini și te introduce de-a dreptul în tot ceea ce înseamnă baccarat. Poți să te îmbraci în ce vrei tu, fie că joci la masă virtuală, fie că ești la cazino, iar limitele de pariere sunt mai mult decât acceptabile. Masa de baccarat mini este mai mică, mult mai mică decât cea folosită la baccaratul american.

Crupierul stă în fața jucătorilor, de partea cealaltă a mesei. Acesta stă în mijlocul mesei pentru a putea să ajungă la fiecare jucător cu ușurință, indiferent de locul acestuia la masă. În fața dealerului se află un suport pentru jetoane și o suprafață de joc speciale cu zone numerotate, pentru a ține evidența pariurilor și a comisioanelor pe care jucătorii le plătesc spre casă. Fiecare număr din zona numerotată de pe masă este același cu numărul de pe scaunul jucătorului care stă în dreptul acelei zone.

Desfășurarea jocului de minibaccarat

La minibaccarat, dealerul este mereu Bancherul. Jucătorul este unul dintre jucători, însă aceștia din urmă nu pot să dea cărți ca la baccaratul american, de exemplu, ci doar să asiste la joc. Jucătorii trebuie să respecte tabelul de reguli ale jocului original atunci când pun pariuri. Crupierul decartează patru cărți cu fața în sus, două pentru Jucător și două pentru Bancher. Mai apoi, dacă este nevoie și mâna nu se încheie din prima, dealerul împarte a treia carte fie la Jucător, fie la Bancher, fie la amândoi în funcție de regulile care se aplică în acel moment.

Finalul rundei de minibaccarat

Crupierul compară valorile mâinilor Jucătorului și Bancherului. Mâna cea mai mare, care se apropie cel mai mult de 8 sau 9, este declarată câștigătoare. Câștigă pariul jucătorul sau jucătorii care au pariat pe mâna corectă, adică pe cea declarată câștigătoare. Dacă mâinile sunt egale, atunci câștigă pariul jucătorul care a pariat pe Egal. Dealerul colectează pierderile de la masă și împarte câștigurile, după caz. Minibaccaratul este disponibil în majoritatea cazinourilor fizice din lume, dar și în oferta cazinourilor online.