Pariurile de margine la baccarat

Unul dintre motivele pentru care oamenii iubesc jocul de baccarat este acela legat de lipsa de complexitate pe care o regăsim în alte jocuri de cărți. Jocul se bazează doar pe șansă, pe noroc, fără să fie nevoie să te referi la strategii de pariere când totul se rezumă la o simplă decizie, ca și când ai arunca o monedă în aer. Fără gândire profundă sau manevre, însă, jocul poate deveni rapid unul fără esență.

Nu te îngrijora totuși, pentru că dacă există un lucru de care suntem siguri că este mai vast ca universul, acesta este abilitatea dezvoltatorilor jocului de a veni cu idei noi de diversificare a produsului lor. Pariurile de margine, de exemplu, adaugă o notă de prospețime și noutate unui gameplay simplist, acestea fiind oferite atât la cazinourile fizice, cât și la cele online. Mai jos ți-am pregătit o listă lungă cu cele mai cunoscute pariuri de margine, cum funcționează și cât plătesc acestea.

Bellagio Match: Acest pariu este pe trei cărți de-un fel într-un joc cu mai mulți jucători condus de un dealer. Plata la pariul acesta, dacă iese câștigător, este de 75 la 1 pentru trei cărți de-un fel la un pariu pe Jucător, avantajul casei fiind de 5,27% și respectiv de 68:1 și o șansă a casei de 8,57% în cazul pariului pe Bancher.

Super 6: Acest pariu se întâlnește cu precădere în cazinourile din Regatul Unit, dar și în câteva cazinouri online. Plata este de 12:1 dacă Bancherul câștigă miza cu o mână de 6 total. Acest pariu de margine este cel care deține și cel mai mare avantaj pentru casă dintre toate, de 29,98 de procente.

3-Card Six: La acest pariu vei primi de 100 de ori miza jucată dacă amândouă mâinile, cea a Jucătorului și a Bancherului, au un total de 6 format din trei cărți. Dacă doar o mână din cele două are un total de 6 puncte format din trei cărți, atunci plata este de 8:1. Avantajul casei este de 13,37%.

4-5-6: Acest pariu de margine este renumit în Atlantic City. Există 3 pariuri valabile pe toată valoarea pentru fiecare mână. 4 plătește 3:2, 5 și 6 plătesc 2:1.

Lucky Bonus: Pariul Lucky Bonus este un pariu de margine oferit la mesele de baccarat fără comision la pariul pe mâna Bancherului. Este așadar destul de rar. Acest pariu se face pe mâna Bancherului, premiza fiind că aceasta va câștiga miza cu un total de 6 puncte. Acest pariu de margine oferă Jucătorului un avantaj de 2,34% și din acest motiv nu poți pune un pariu mai mare decât 10% din pariul pus pe Bancher. Pariul este unul cu printre cele mai bune rate de returnare la jucător, pentru că avantajul casei la Bancher este de doar 1,11% și plata este de 18 la 1.

Royal Match: Un pariu de margine despre care se zice că ar fi disponibil doar la mesele de baccarat din Londra. Poate fi pus fie pe Jucător, fie pe Bancher, premiza fiind că aceștia vor primi ori un Rege, ori o Damă din primele două cărți decartate. Avantajul casei este foarte mic, de doar 2,13%, iar plata este de 75 la 1 pentru două cărți de aceiași culoare Rege și Damă și respectiv de 30:1 pentru aceleași cărți de culori diferite.

Dragon 7: Pariul de margine Dragon 7 este oferit în EZ baccarat, o variantă de joc foarte populară printre jucătorii chinezi. Se spune că apare un Dragon 7 atunci când Bancherul câștigă cu total de 7 format din 3 cărți, plata în acest caz fiind de 40:1. Pariul de margine crește avantajul casei la 7,61% însă jocul nu vine cu un comision pentru pariul câștigător pe Bancher, ca în mod normal.

Dragon Bonus: Dragon Bonus nu înseamnă neapărat un bonus al cazinoului la jocul de baccarat, ci un pariu de margine care plătește atunci când câștigi mâna cu o naturală de 9 sau 8, sau dacă reușești să câștigi cu o diferență mare față de mâna oponentă, de cel puțin 4 puncte. Cea mai mare plată posibilă este de 30 la 1 pentru o mână câștigătoare nenaturală care câștigă cu 9 puncte diferență. Ține minte că pariul pe Dragon Bonus trebuie pus înainte să pui un pariu standard de baccarat și pe aceiași parte, a Bancherului sau Jucătorului. Iată care sunt plățile în cazul în care câștigi o mână pe Dragon Bonus:

  • Naturală (două cărți care însumează 8 sau 9) plătește 1:1;
  • Egal natural (două cărți 8/8 sau 9/9) e remiză;
  • Câștigul cu 9 puncte plătește 30:1;
  • Câștigul cu 8 puncte plătește 10:1;
  • Câștigul cu 7 puncte plătește 6:1;
  • Câștigul cu 6 puncte plătește 4:1;
  • Câștigul cu 5 puncte plătește 2:1;
  • Câștigul cu 4 puncte plătește 1:1.

Dacă ambele mâini sunt naturale și rezultatul este un egal, atunci Dragon Bonus nu se mai plătește. Pariul de margine afectează șansa casei, care sare la 2,65% pentru Jucători, de la 1,24 la sută și respectiv la 9,37% pentru Bancher, care de obicei are un avantaj de 1,01%. Deși acest pariu este foarte popular în cazinourile asiatice, varianta de pariu poate fi găsită deja în cazinourile din toată lumea, precum și în mediul online.

Matching Dragon: Acest tip de pariu este de fapt un pariu împărțit în 13, în funcție de nivelul ales. Plata este de asemenea aleasă în funcție de numărul de cărți din nivelul ales care vor apărea la următoarea mână. Toate cărțile decartate sunt luate în considerare. Dacă mâna jucătorului este Damă-Doiar-Doiar, iar cea a Bancherului este Rege-Damă-Doiar, iar pariul este pe un 2, atunci plata va fi 20:1 pentru cei trei Doiari, 3:1 pentru cele două Dame și de 1:1 pentru Rege. Toate celelalte pariuri sunt necâștigătoare.

Either Pair: Un pariu de margine disponibil la cazinourile Playtech care plătește atunci când primele două cărți decartate, una Jucătorului, cealaltă Bancherului, formează o pereche. Plata este de 5:1 în acest caz.

Perfect Pair: Așa cum se întâmplă și la blackjack, acest pariu este cel pus pe predicția că primele două cărți decartate, una la Jucător, a doua la Bancher, vor forma o pereche de aceiași culoare, moment în care îți va fi plătită de 25 de ori miza ta. Se găsește mai ales la jocurile oferite de Playtech.

Rabbit Play: Un pariu de margine care se joacă cel mai adesea în Las Vegas. Avantajul casei este de 8,07% pentru Jucător și 9,31% pentru Bancher.

Egalite bets: Acestea sunt pariuri me ragine pe egaluri specifice, care plătesc foarte bine. De exemplu poți paria că ambele mâini vor avea valori egale de 6 puncte. Egalitățile pot avea plăți diferite în funcție de pariu sau pot fi grupate.

Panda 8: Un alt pariu de margine de la EZ baccarat care plătește 25:1 dacă Jucătorul câștigă miza cu o mână cu valoarea opt și formată din 3 cărți. Avantajul casei crește până la 10,19% în cazul acestui pariu.

All Red/Black: Dacă vei paria că toate cărțile decartate vor fi roșii și așa este, primești de 22 de ori miza ta, sau de 24 de ori pariul dacă pariezi că toate cărțile vor fi negre și așa se întâmplă. Acest pariu de margine este foarte des întâlnit la cazinourile live.

First Two Banker/Player Cards Same Suit: Se înțelege din start la ce se referă acest pariu. Se mizează pe primele două cărți ale Jucătorului sau Bancherului că vor fi de aceiași culoare. Plata este de 2,87:1 pentru o mână de aceiași culoare a Jucătorului și un avantaj al casei de 4,20% și respectiv 2,86:1 pentru o mână a Bancherului de aceiași culoare, la care avantajul casei ajunge la 3,95%. Vei întâlni acest pariu de margine la multe jocuri online de baccarat de tip live dealer.

Total Points Over/Under 9.5: Cu acest pariu de margine poți miza pe suma finală rezultată dintre mâinile Jucătorului și Bancherului. Plata este de 66:1 dacă amândouă mâinile au un total de 9,5 puncte sau mai mare. Acest pariu, similar cu cele de la pariurile sportive, este disponibil mai mult în cazinourile virtuale.

Total Points Odd/Even: Opțiunea este întâlnită cel mai adesea la mesele live cu dealer. Poți face un pariu pe suma celor două mâini ale Jucătorului și Bancherului să fie ori pare, ori impare. Plata este de 0,92:1 pentru un număr par și respectiv 0,91:1 pentru un număr impar total.

Lucky 8: Opusul lui Unlucky 8, acesta este un pariu pus pe mâna aleasă, a Bancherului sau Jucătorului, va fi câștigătoare cu un total de 8 puncte.Plata este de 4:1 cu un avantaj al casei de 13,65% la mâna Jucătorului și respectiv 16,60% la cea a Bancherului.

Unlucky 8: Un pariu de margine făcut pe faptul că o mână aleasă, fie cea a Jucătorului sau cea a Bancherului, va fi necâștigătoare având un total de 9 puncte. Plata este de 8 la 1.

Double suited 3-card 8: Pariul prezice că amândouă mâinile vor avea trei cărți de aceiași culoare și de valoare totală 8. Plata este de 200 de mize inițiale!

Suited 3-card 8: Plătește 25 la 1 dacă ori Jucătorul, ori Bancherul au o mână de 8 puncte formată din trei cărți.

Double 8: Un pariu că ambele mâini vor avea în total câte 8 puncte. Plata va fi de 15 la 1 în cazul în care pariul este câștigător.

Quik: Un pariu de margine bazat pe o combinație dintre totalurile punctelor Jucătorului și Bancherului cu o șansă a casei de 8,155%. Combinațiile încep de la 0, care plătește 50 la 1 și merg până la 17, care plătește 1:1. Toate valorile între 4 și 14 sunt considerate necâștigătoare.

Big and Small: Oferit mai mult la baccaratul celor de la Playtech, acest pariu de margine are aceleași plăți ca și pariul 4-5-6. Șansa casei este de 5,27% la Small, care plătește 3:2 și respectiv de 4,35% la Big, care plătește 2:1.

Dacă vrei să afli mai multe despre regulile generale ale jocului de baccarat, le vei găsi pe toate în ghidul nostru de început. Poți afla mai multe despre ponturile legate de jocul de baccarat, dar și despre lucruri cum sunt tabelele de scor, de exemplu. Dacă vrei să înveți mai multe despre diferiții termeni folosiți în acest articol, ți-am pregătit un glosar special gândit pentru asta.