Strategia de pariere D’Alembert

Sistemul D’Alembert este considerat a fi unul dintre cele mai simple sisteme de pariere din lume, fiind potrivit pentru o gamă variată de jocuri de cazino. Când vine vorba despre popularitate, este probabil al doilea cel mai cunoscut după celebrul sistem Martingale, cu care și împarte câteva caracteristici. Metoda a fost denumită după celebrul matematician francez d’Alembert. Sistemul inventat este o progresie negativă de pariere și se bazează pe creșterea de pariuri atunci când are loc o pierdere și diminuarea lor la o mână câștigătoare.

Lucrul care face din această strategie una atât de populară printre jucătorii de toate felurile și nivelurile de experiență este acela că pariurile sunt crescute încet, fapt ce duce la păstrarea acestora departe de a fi mult prea mari într-o perioadă de timp prea scurtă. Chiar și așa, jucătorii trebuie să fie atenți la faptul că pierderile generate se recuperează de asemenea mai greu în comparație cu alte sisteme de pariere.

Cum funcționează sistemul D’Alembert?

Sistemul de pariere D’Alembert este una dintre cele mai populare strategii atunci când vine vorba despre jocuri precum ruletă sau baccarat. Totuși, acesta poate fi folosit la oricare joc de cazino de masă care oferă pariuri pare, adică acele pariuri care se termină fie în roșu, fie în negru. Sistemul se bazează pe teoria că ar trebui să fie o balanță atunci când vine vorba despre aceste pariuri pare. Totodată, metoda este construită în jurul prezumției că jucătorul ar trebui să genereze aproape același număr de victorii cât generează pierderi.

Chiar dacă poate părea complicat la început, sistemul D’Alembert este destul de simplu, acesta fiind și motivul exact pentru care este atât de popular printre jucătorii din întreaga lume. Desigur, prima decizie pe care trebuie să o ia jucătorul se referă la stabilirea unei sume de bază de pariere. Mai apoi, jucătorul începe jocul prin a pune un pariu par și pune pe acesta contravaloarea unei unități de pariere. Această strategie funcționează prin menținerea pariurilor egale în cazul unei victorii și respectiv, dacă este vorba despre o mână necâștigătoare, jucătorul va adăuga o unitate la pariul anterior.

Ideea principală a sistemului este aceea că de fiecare dată când jucătorul câștigă un pariu, acesta trebuie să își scadă pariul cu o unitate, însă fără să coboare mai jos de unitatea de bază stabilită la început de joc. Acest lucru se explică cu presupunerea că dacă jucătorul poate genera un câștig aproape egal cu pariurile pe care le pierde, atunci strategia îl va ajuta să își recupereze pierderile și chiar să treacă în fața acestora, ieșind pe profit.

Cu alte cuvinte, idea sistemului de pariere D’Alembert este aceea că, dacă pariul A iese de mai multe ori câștigător decât pariul B, atunci pariul B are mai multe șanse de izbândă, pentru că pariul A este pregătit să câștige. Pus în practică, sistemul de pariere îl va determina pe jucător să își reducă pariul cu o unitate odată ce vor câștiga pentru că este mai puțin probabil ca aceștia să câștige din nou imediat, urmând să îl oblige pe acesta să își sporească suma de pariere după un eșec, atunci când din punct de vedere statistic un câștig este mult mai posibil.

Avantajele sistemului D’Alembert

Nu există niciun fel de dubiu, oricât de mic, legat de faptul că sistemul D’Alembert te poate ajuta pentru a-ți genera un câștig pe termen scurt. Dacă ești destul de norocos să îți cadă o serie de câștiguri, poți genera un profit frumos, pentru că suma câștigată va acoperi tot timpul banii pe care i-ai pierdut pentru a ajunge în acel punct.

Dezavantajele sistemului D’Alembert

Totuși, este extrem de posibil pentru jucător să prindă o serie de mâini necâștigătoare lungă, ceea ce înseamnă că o mare parte din pierderi vor fi generate consecutiv. Partea cea mai urâtă când joci un joc de șansă cum este baccarat sau blackjack este aceea că nu ai niciun fel de garanție că vei face ca jucător un joc bun, că vei avea o serie câștigătoare destul de lungă pentru a-ți putea recupera pierderile. Cu cât seriile necâștigătoare sunt mai lungi, cu atât riscul de a rămâne fără bani este mai mare și mai palpabil. Moment în care apare frica de a rămâne fără bani, din care izvorăsc de obicei mișcările greșite.

Sistemul Contre D’Alembert de pariere

Sistemul de pariere Contre D’Alembert a fost creat în încercarea de a rezolva dezavantajele create de strategia normală de pariere D’Alembert. Versiunea Contre este aceeași cu cea regulară, însă se joacă efectiv de la coadă la cap. Asta înseamnă că jucătorul își va mări miza după fiecare câștig generat. După fiecare tură câștigată, jucătorul trebuie să își pluseze miza cu o unitate, aleasă anterior, iar după fiecare rundă pierdută, acesta trebuie să își scadă pariul cu o unitate. Acest lucru face din D’Alembert Contre un sistem progresiv de pariere.

Sistemul D’Alembert de pariere la baccarat

Formula matematică pe care se bazează sistemul de pariere D’Alembert funcționează aproape la fel ca cea de la sisteme precum Martingale și Fibonacci. Totuși, jucătorul care a decis să joace folosind sistemul D’Alembert va întâlni de-a lungul jocului mai puține piedici și fluctuații financiare. Mai mult, metoda D’Alembert le oferă jucătorilor șansa să își controleze mai bine pierderile.

Avantajele folosirii sistemului D’Alembert la baccarat

Chiar dacă nu există nicio strategie dedicată jocului de baccarat care să fie complet sigură, pentru că toate vin cu un anumit grad de risc, sistemul de pariere D’Alembert este pe cât de sigur posibil pentru o strategie de pariere. Totodată, desfășurarea jocului nu necesită un cont bancar foarte mare, iar jucătorii nu trebuie să se teamă de limitele de masă, așa cum se întâmplă la strategia 1-3-2-6, de exemplu.

Dezavantajele sistemului D’Alembert la Baccarat

Câștigurile potențiale pe care le poți genera folosind sismteul D’Alembert la baccarat sunt relativ mici, așa cum te-ai și aștepta de altfel de la un sistem de pariere cu risc minim. Jucătorul se bazează pe generarea de câștiguri, pentru că în mod normal nu va genera câștiguri cu sume mari, acestea fiind posibile doar în cazul unui joc îndelungat.

D’Alembert la ruletă

Strategia de pariere D’Alembert se pare că ar fi fost creată inițial pentru ruletă. Se folosește la acest joc mai ales atunci când jucătorul pariază pe așa-numitele pariuri exterioare. Acestea sunt roșu/negru, 1-16/18-36 sau par/impar. Presupunerea de bază de care se ține cont atunci când vine vorba despre strategia pentru ruletă este aceea legată de câștigurile frecvente pe pariurile exterioare, despre care se spune că ar balansa mereu mâinile necâștigătoare.

D’Alembert la blackjack

Metoda D’Alembert a devenit și una dintre cele mai îndrăgite metode de la mesele de blackjack. Acest lucru se datorează în special faptului că majoritatea sistemelor îi obligă pe jucători să ia decizii riscante care le-ar putea pune la încercare conturile bancare, motiv pentru care sistemul D’Alembert este considerat ca fiind unul sigur.

Rezumatul strategiei D’Alembert pentru baccarat

Întreg sistemul de față se bazează pe o teoremă simplă: îți crești pariul cu o unitate după fiecare mână pe care o pierzi, urmând să îl scazi dacă mâna ta este câștigătoare, tot cu o unitate. Pentru a pune sistemul pe roate, trebuie să determini mai întâi suma pe care o vei juca și care va avea rolul de unitate de pariere. Sugestia este să alegi o sumă care să nu depășească 1% din fondurile pe care le ai disponibile pentru joc. Altfel, riscul de dezastru este mare și cel mai probabil vei sărăci imediat.

Odată ce ai stabilit unitatea de pariere, poți începe jocul prin a paria pe o unitate. Ține minte, vei paria mereu pe mâna Jucătorului, pentru că aceasta plătește 1:1 și acest lucru este ideal pentru sistem. Singura excepție ar putea fi din cauza unor reguli stricte ale jocului în sine, fapt rar întâlnit, la jocul de baccarat de tip Punto Banco.

Iată un exemplu de cum s-ar putea desfășura o serie de mâini: pariezi o unitate și pierzi. Pariezi două unități și pierzi. Pariezi trei unități și pierzi. Pariezi patru unități și câștigi. Pariezi trei unități și câștigi. Pariezi două unități și câștigi, Pariezi o unitate și pierzi. Pariezi două unități și câștigi.

Sistemul continuă până când ai câștigat suma aleasă la început, pe care e bine să o respecți, până rămâi fără bani sau până te plictisești și vrei să pleci de la masa de joc. Dacă se întâmplă să câștigi din prima, adică de la prima mână, vei paria din nou o unitate. După cum poți vedea, într-o secvență în care ai pierdut și câștigat de un număr egal de ori, 4 câștiguri și 4 egaluri ca în exemplul de mai sus, folosind strategia D’Alembert ieși pe profit, pentru că ai câștigat 5 unități.